Scrisoare către Abidal

0
2447

” “Ai in cap același lucru pe care il are Abidal în ficat ( jucătorul francez a fost operat de o tumare la ficat ), iar mâine ți-l vor scoate”, e unicul lucru pe care am fost capbil să il spun fiului meu de 15 ani, șocat complet după teribila știre primită cu doar două minute înainte. ” Tată, cumpără-mi tricoul lui Abidal. Am să lupt ca el și am să câștig propria mea Ligă a Campionilor”, mi-a răspuns. Nu a plâns. Nu a fost singurul care nu a făcut-o. A intrat in sala de operație cu tricoul lui Abidal și a agațat-o la capătul patului din salon pe toată durata șederii lui în spital. O săptămână după operație, coincidență, m-am întâlnit cu Abidal într-un magazin. L-am oprit și i-am explicat cazul nostru, iar cu telefonul mobil i-am arătat pozele cu fiul meu imbracat in tricoul cu numele lui. I-am multumit pentru forța care ne-a dat-o cu exemplul lui.. ”Și eu vreau să îl cunosc pe Abidal” mi-a spus fiul meu când i-am povestit intamplarea.

După cinci luni de operații, radioterapie și chimioterapie, joi 5 ianuarie, câțiva jucători de la Barcelona au vizitat copiii din spital. Pe etajul unde se află fiul meu au fost desemnați trei jucători: Puyol, Alexis și… Abidal, asta mulțumită unei infirmiere ce a aranjat in așa fel lucrurile. Abidal a intrat in salon, mi-a imbrățișat copilul care, pentru prima oară, izbucnise în plâns: ” Haide copile, eu sunt aici, lângă tine. Și eu mă bat cu boala asta”.

Blând, drăguț, simpatic, Abidal mi-a îmbrățișat copilul mai mult de zece minute. Eram cu toții foarte emoționați și recunoscători. Înainte de a pleca, auzind un comentariu despre timp, Abidal și-a dat jos ceasul de la mână, un Rolex Daytona și i l-a pus copilului la mână: ”Ține, vreau să fie al tău. Pe spate are numele meu”. Am vrut să i-l dăm inapoi, însă a refuzat categoric. ” Nu mă interesează că e scump. Vreau ca el ( copilul ) să fie fericit. ” Ne-a îmbrățișat iar și și-a continuat vizita în spital. Mi-am privit băiatul și nu am să uit niciodată expresia de fericire instaurată pe chipul lui. Nu mi-l mai aminteam așa.Pe timpul nopții a aprins de mai multe ori lumina, pentru a privi atent inscripția de pe spatele ceasului.

Vizita jucătorilor a ajutat copiii mai mult decât orice alt medicament. Lucruri ca ăsta face ca Barcelona să fie ceva mai mult decât fotbal. Îi admirăm pe Guardiola, pe Messi, Iniesta, Xavi sau Puyol, însă, fie ce o fi, marele idol pentru familia mea va fi pentru totdeauna Eric Abidal. Pentru noi e mai mult decât un jucător. Eu și cu nevasta mea nu știm cum să îi mulțumim. Minimul pe care l-am putut face a fost să scriem această scrisoare. ”

Scrisoare trimisă de către un cititor ziarului La Vanguardia

update: FC Barcelona a anuntat azi, 15 martie 2012, ca Eric Abidal va fi supus unei alte interventii chirurgicale, avand nevoie de un transplant de ficat.

Articolul precedentFormula 1: Red Bull și marele lor secret pentru sezonul 2012
Articolul următorDiferența a făcut-o tripele din primul sfert!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here