Se pare că cele două înfrângeri consecutive suferite de Real Madrid în fața Barcelonei în decurs de doar două luni, ambele pe teren propriu, au deschis o breșă adâncă între grupul portughez din lot, în frunte cu antrenorul Jose Mourinho, și cel spaniol condus de Iker Casillas.

Primele semne de tensiune au apărut chiar la conferința de presă de după meciul jucat miercurea trecută împotriva Barcelonei și pierdut cu scorul de 1-2 de către Real Madrid. În timp ce Mourinho le ținea apărarea jucătorilor portughezi din lot în sala de conferințe, Sergio Ramos declara în zona mixtă de pe Santiago Bernabeu: Noi ne adaptăm cerințelor antrenorului. Uneori îi poate ieși bine, alteori nu. Deși nu o spunea direct, jucătorul lăsa să se înțeleagă că grupul spaniol din lot era profund nemulțumit de titularizarea lui Altintop, jucător cu foarte puține jocuri în picioare în acest sezon, în detrimentul lui Albiol.

La doar trei zile de la acele declarații, în timp ce Mourinho se chinuie să îl scoată basma curată pe Pepe, ziarul Marca publică în numărul de duminică o discuție cât se poate de încinsă purtată de antrenorul portughez cu Sergio Ramos și Iker Casillas. Fragmente din discuție apar chiar pe prima pagină:

Mourinho, adresându-i-se lui Sergio Ramos, în fața tuturor jucătorilor și a întregului staff tehnic: M-ați distrus în zona mixtă ( zona de interviuri de după meciul cu Barcelona ).

Sergio Ramos: Nu, mister, ați citit doar ce a publicat presa, nu tot ce am zis.

Mourinho: Normal, dat fiind că sunteți spanioli, campioni ai lumii, presa vă protejează… Ca pe portar ( referindu-se la Casillas, care se antrena cu portarii )

Casillas ( țipă din locul în care era situat ): Eh, mister, aici lucrurile se spun în față .


Mourinho: Unde erai la primul gol, Sergio?

S. Ramos: Îl marcam pe Pique.
Mourinho: Trebuia să îl marchezi pe Puyol.
S. Ramos: Da, însă se rota cu Pique și am decis să schimbăm marcajul.
Mourinho: Care e faza, acum ești antrenor?
S. Ramos: Nu, însă în funcție de situația meciului, de multe ori trebuie să schimbăm marcajele. Iar cum d-vstră nu v-ați îmbrăcat niciodată ca fotbalist, nu știți că uneori mai apar și astfel de situații.

Mourinho: Mâine, eu voi fi cel care trebuie sa vorbească în conferința de presă.

Jucător ( nu se specifică numele lui ): Normal, mister, din moment ce nu ne lași să dăm interviuri și nici conferințe de presă.

D-voastră v-ați supărat pe Iker pentru că și-a cerut scuze față de Xavi, iar Pepe ce a făcut ieri?, este replica unui alt jucător, plângându-se de faptul că Mourinho are reguli diferite pentru portughezii din lot.

Probabil că în ediția tipărită a ziarului Marca vor apărea mult mai multe amănunte, urmând ca pe parcursul zilei să completăm și noi acest articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here