Scandal la Barcelona. Este Neymar cel mai scump transfer din istorie?

2
2769

Ziarul spaniol El Mundo publică în ediția sa de astăzi un articol în care dezvăluie detaliile financiare ale transferului lui Neymar la Barcelona.

transfer neymar barcelonaAstfel, după cum relatează ziarul menționat mai sus, clubul catalan ar fi plătit pentru fotbalistul brazilia nu mai puțin de 95 de milioane de euro, mult peste cele 57,1 milioane de euro declarate în mod oficial de către președintele Sandro Rosell. Jurnaliștii spanioli se bazează pe documentele deținute de procurori, documente din care reiese că pentru transferul lui Neymar s-au semnat șapte contracte.

Dacă aceste informații se dovedesc a fi adevărate, transferul brazilianului devine cel mai scump din istorie, peste cel al lui Cristiano Ronaldo ( 94 de milioane ) și Gareth Bale ( 91, 5 milioane, deși Tottenham susține că sunt 101 milioane ).

Cum se împart cele 95 de milioane plătite pentru Neymar

transfer neeymar40 dintre cele 95 de milioane au mers către N&N, societate care aparține tatălui lui Neymar și care deține drepturile de negociere; 17 milioane către Santos; 7,9 milioane pentru transferul a trei jucători de la Santos; 9 milioane pentru două meciuri amicale între Barcelona și Santos; 8,5 milioane comision încasat de tatăl lui Neymar; 2,6 milioane, un alt comision încasat de tată pentru cele 54 de milioane de euro pe care Neymar le va incasa salariu in cinci ani de contract și 10 milioane primă de instalare pentru fotbalist, cantitate nedeclarată după cum susține El Mundo. Un total de 95 de milioane de euro. 

Cele 8,5 milioane încasate de tatăl lui Neymar se împart și ele în trei contracte: două milioane pentru captarea de tinere talente de la Santos, patru pentru captarea de contracte publicitare cu companii din Brazilia și 2,5 pentru acțiuni umanitare în favelele din Rio de Janeiro.

Ceea ce atrage cel mai mult atenția în aceste contracte este faptul că FC Barcelona nu impune nici un fel de condiție familiei fotbalistului. Indiferent dacă găsește sau nu jucători sau sponsori, familia fotbalistului va primi aceași cantitate de bani pe durata celor cinci ani de zile ai contractului semnat de Neymar, ceea ce înseamnă că e vorba de contracte fictive menite să camufleze adevaratele încasări ale jucătorului. Astfel, într-unul dintre aceste contrate, care are ca temă ” obținerea de contracte publicitare cu companii braziliene” apare următoare clauză  “Acest comision este fix și nu depinde de succesul acestor operațiuni” scrie El Mundo.

După cum susține El Mundo, mare parte dintre aceste contracte au fost semnate după ce Neymar a fost prezentat pe Camp Nou. Ancheta autorităților spaniole a fost demarată urmare a unei plângeri prezentate de către Jordi Cases, un socio al clubului, plângere în care avertiza de presupuse nereguli financiare în contractele acestui transfer.

Articolul precedentUn pas mare pentru minunea tenisului românesc, Simona Halep: sferturi de finală la Australian Open!
Articolul următorIdee genială a unei agenții de pariuri pentru salvarea lui Manchester United

2 COMENTARII

  1. […] în ultima vreme. Nu mai departe de ieri, tatăl lui Neymar a declarat în fața judecătorilor în cazul transferului fiului său, caz pentru care a fost chemată în istanță și fostul președinte al clubului, Sandro Rosell. […]

  2. […] Transferul lui Neymar a urcat spre suma de 94,8 milioane de euro, iar Sandro Rosell a fost acuzat că nu a declarat cifrele reale. Procesul e pe rol și încă nu s-a dat o sentință în acest caz. Ultima ofensivă a procurorilor este făcută la adresa lui Bartomeu, care este acuzat că nu a declarat fiscului suma de 2,84 milioane de euro plătită în contul a trei contracte dintre Barcelona și fotbalist. Pentru că suma reclamată depășește 120 000 de euro, Bartomeu riscă o pedeapsă cu închisoarea între un an și cinci ani de zile, dacă este găsit vinovat. De aici probabil și forța cu care a tras clubul în această teorie a conspirației. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here