Sandygate Road: cel mai vechi stadion din lume

0
2936

În imaginile de mai jos avem cel mai „bătrân” stadion din lume: Sandygate Road din orașul Sheffield (Anglia). Construit inițial pentru a găzdui meciuri de cricket în anul 1804, el a fost modificat o dată cu formarea echipei de fotbal FC Hallam, echipă care din anul 1860 până în prezent își desfășoară meciurile de acasă pe acest stadion.

Acesta poate găzdui 700 de spectatori și a intrat deja în cartea recordurilor. Echipa locală este o echipă de amatori și semi-profesioniști și evoluează în Northern Counties East Football League Premier Division care este echivalentul ligii a 9-a în România.

Pentru a deveni oficial membru al clubului se percepe o taxă de 15 lire pe an pentru adulți. Odată ce ești acceptat în club beneficiezi de diferite discount-uri la barul clubului sau în comunitatea online, precum și oportunitate de a vota cel mai bun jucător al unui meci, sau ocazia de a da sugestii pentru îmbunătățirea performanțelor echipei, toate online, pe site-ul oficial al clubului.

În România această cultură fotbalistică nu este încă formată, nici pe departe. „Amatorismul” nu este văzut cu ochi buni de către jucători sau suporterii unei echipe, ba mai mult, multora încă li se pare ciudat să joace gratis la liga a IV-a, dar să mai aducă și bani de acasă!?

La noi, liga a IV-a este plină de foști jucători care încă mai cred ca pot face ce vor pe teren și au nasul pe sus crezând că greșeli fac doar cei mai tineri sau cei nou veniți.

Articolul precedentFCSB – Viitorul 2-0. Unde dispare echipa lui Hagi când dă piept cu eterna vicecampioană?
Articolul următorSteaua albă a Poloniei, aproape de a se stinge

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here