Sahtior Donetk – Werder Bremen 2-1 ( + Rezumat Video ): Lucescu câștigă CUPA UEFA pe bază de fotbal

0
1034


Mircea Lucescu a dat lovitura cu Sahtiorul în cele din urmă. După câteva sezoane în care a tot încercat marea cu degetul prin Liga Campionilor, a reușit să ajungă în finala suratei mai mici, iar pe deasupura să o și câștige. Presa românească e entuziasmată de performanța lui Lucescu ( foto Reuters, via Yahoo ), iar antrenorul român merită toate felicitările. Nu doar pentru finala câștigată în fața celor de la Werder Bremen, ci pentru întreg sezonul. Spun asta, pentru că finala în sine nu a fost excepțională din punct de vedere al fotbalului.

S-a văzut că elevii lui Lucescu erau flămânzi, super-motivați cu gândul la eventualitatea titlului, însă la fel de bine s-a văzut lipsa experienței de a mai fi jucat un meci de asemenea calibru. O finală europeană. Experiența e ca foamea însă. Poate fi potolită jucând. Iar Sahtior a jucat cu cu aceeași convingere și încredere pe care a depus-o la startul acestui proiect un plictisit patron al cărbunelui cu multă pasiune pentru fotbal.

Cum s-au marcat golurile și cum s-au desfășurat ostilitățile puteți vedea în rezumatul de mai jos. E demn de remarcat însă faptul că anul ăsta a câștigat fotbalul. Atât în Liga Campionilor ( indiferent dacă va ieși campioană United sau Barcelona ), cât și în Cupa UEFA. Ambele finaliste sunt echipe ce joacă fotbal. Ambele echipe au propus același lucru. Posesia balonului și deplasarea rapidă a acestuia. Diferența a fost una singură. Werder Bremen a fost o echipă fără compas, fără ritmul său obișnuit, fără muzică. Dirijorul orchestrei se afla în tribună. Mircea Lucescu ar trebui să îi mulțumească pentru că i-a ușurat munca arbitrului care l-a eliminat pe brazilianul Diego în semifinala pe care Werder Bremen a câștigat-o în fața celor de la Hamburg. Poate că pe viitor va fi schimbat regulamentul ăsta puțin absurd și cartonașele galbene vor fi iertate pentru finale.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/awZjbGHEmQ37kcNzVFYM/mov/1

Articolul precedentPrimul dintre pierzători
Articolul următorCampionatul milanez de viteziști

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here