S-a stins din viață Eusebio, legenda fotbalului portughez

1
1544
foto: ball72.com
foto: ball72.com

Potrivit presei portugheze, fostul mare jucător al Benficăi și al naționalei Portgualiei, Eusebio da Silva Ferreira s-a stins din viață în această dimineață (5 ianuarie 2014) în jurul orei 4:30 (ora locală) în urma unui stop cardiac. „Pantera neagră” a câștigat 11 campionate cu Benfica în cei 15 ani petrecuți pe Estadio da Luz reușind să marcheze 317 goluri în 301 de partide. Cea mai importantă performnață reușită în tricoul naționalei a fost podiumul cucerit la Campionatul Mondial din 1963. În cele 64 de partide jucate pentru Portugalia, a marcat 42 de goluri, record doborât recent de Cristiano Ronaldo (109 meciuri /47 de goluri marcate).

În cei 22 de ani de activitate, Eusebio a îmbrăcat tricourile echipelor Sporting de Lourenco Marques, Benfica, Boston Minutemen, Monterrey, Toronto Metros-Croatia, Beira-Mar, Las Vegas Quicksilvers, Uniao de Tomar și New jersey Americans.

Articolul precedentNadal, Hewitt și Wawrinka, primii campioni din 2014
Articolul următorWenger il apara pe Walcott: A fost inofensiv
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here