S-a retras Vahirua, singurul fotbalist tahitian profesionist

0
950
foto: lequipe.fr
foto: lequipe.fr

La 33 de ani, tahitianul Marama Vahirua s-a hotărât să agațe ghetele în cui. Cupa Confederațiilor a însemnat pentru fotbalistul care a evoluat în Franța, sfârșitul carierei de jucător.

Vahirua a plecat din Tahiti la 17 ani și și-a încercat norocul în Franța. Aici a început fotbalul la Academia de fotbal din Nantes. A făcut pasul la echipa de seniori unde a cunoscut apogeul carierei. După două Cupe ale Franței câștigate în sezoanele 1998/1999 și 1999/2000 în sezonul imediat următor a venit rândul ca tahitianul să-și treacă în palmares cel mai important trofeu câștigat de-a lungul carierei, titlul de campion al Franței cu Nantes.

În 2004 a fost transferat la Nice, formație pentru care a jucat 3 sezoane. În 2007 își pune semnătura pe un contract pe 3 sezoane cu Lorient. Din 2010 a devenit jucătorul lui Nancy, de unde a fost împrumutat în două rânduri, un sezon la Monaco și unul la formația greacă Panthrakikos, echipă de la care s-a și retras.

Articolul precedentFaza Zilei la Mondialul Under 20 din Turcia! A marcat fără o gheată!
Articolul următorWimbledon 2013! Vinerea neagră, ziua când ”călăii favoriților” și-au găsit nașii!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here