Ronnie Brunswijk, vicepreședintele Surinamului, titular la 60 de ani într-un meci oficial inter-cluburi

0
825

Ronnie Brunswijk, vicepreședintele statului Surinam în vârstă de 60 de ani a intrat în istoria fotbalului după ce pe 21 septembrie 2021 a fost titular în meciul pe care formația sa, Inter Moengotapoe l-a jucat în Liga CONCACAF (competiție inter-cluburi destinată echipelor din America de Nord, America Centrală și zona Insulelor Caraibe) împotriva echipei Olimpia de Honduras.

Brunswijk care este proprietarul și președintele clubului Inter Moengotapoe a fost căpitan și a ieșit de pe teren în minutul 54 al meciului când oaspeții conduceau cu 3-0. Din păcate pentru el și echipa sa, meciul s-a terminat cu victoria celor de la Olimpia de Honduras, scor 6:0. Returul se joacă pe 28 septembrie în Honduras dar calificarea în sferturile competiției e deja tranșată.

Brunswijk a preluat funcția de vicepreședinte al statului Surinam în iulie 2020. Trecutul acestuia este unul tumultuos. În anii 1980 a fost liderul Armatei de Eliberare a Surinamului. A participat la războiul civil din perioada 1986-1992. După terminarea războiului civil, a fost condamnat în Olanda pentru trafic de droguri. În 2005 a fost suspendat după ce a amenințat cu pistolul un fotbalist în timpul unui meci. Suspendarea a fost ridicată din lipsa probelor. În 2012 a abuzat verbal un arbitru și a fost suspendat.

Stadionul Inter Moengotapoe echipei contruit în 2002 poartă numele său, Ronnie Brunswijkstadion.

Articolul precedent#PronoLiga1! Liderul își mărește avansul. Urmează etapa a 10-a
Articolul următor#PronoLiga1! Avansul uriaș al liderului se menține. Urmează runda a 11-a
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here