Ronaldinho a explicat de ce a plecat de la Barcelona

0
10372

Ronaldinho ajungea la FC Barcelona în 2003 după ce președintele catalan, Joan Laporta ratase semnătura lui David Beckham în favorea rivalilor de la Real Madrid. Pe urmele starului din capitala Franței mai era și Manchester United, englezii find chiar foarte aproape de un transfer al acestuia. În cele din urmă, Barcelona a venit cu o contraofertă de 30 milioane euro iar Ronaldinho își începea aventura în Spania!

Ronaldinho, 2003
Prezentarea lui Ronaldinho la FC Barcelona, 2003 / foto: football.kapook.com

Lucrurile mergeau extraordinar pentru brazilian la Barcelona. Câștiga titluri pe bandă rulantă atât individuale cât și la nivel de club. Devenit idol pentru mulți fani din toată lumea, Ronaldinho bifa meciul cu numărul 200 în tricoul Barcei pe 3 februarie 2008 într-un meci cu Osasuna. Părea că totul merge conform planului însă din păcate, sezonul 2007/2008 avea să se termine brusc pe 3 aprilie după o accidentare mai serioasă la piciorul drept. Perioada de recuperare a fost lungă. Viața extraprofesională devenise una dezordonată, cu petreceri multe care țineau pănă în zorile următoarei zile. Randamentul nu mai fusese la fel. Condiția fizică se deteriora puțin câte puțin iar președintele catalanilor, același care era pregătit să pluseze oricât pentru a-l aduce pe Ronaldinho pe Camp Nou, declara pe 19 mai 2008 că brazilianul are nevoie de o provocare nouă, de un club nou care să-i revitalizeze cariera.

Ronaldinho - Balonul de Aur
Sursa foto: soccerplayersprofile.blogspot.com

Pe 28 iunie 2008, Ronaldinho avea să poarte tricoul catalanilor pentru ultima dată. Meciul de adio a fost unul amical, jucat în Venezuela pentru un scop caritabil. După 145 de partide și 70 de goluri marcate pentru Barcelona, Ronaldinho părăsea Barcelona și ajungea în Italia la AC Milan.

Ronaldinho a dezvăluit pentru publicația FourFourTwo motivul pentru care a plecat de la Barcelona. Deși la momentul respectiv se credea că motivul pentru plecare lui era viața extrasportivă dar și relația proastă cu Pep Guardiola, Ronaldinho a ținut să infirme aceste aspecte:

“Chiar am vrut ceva diferit și din această cauză am decis să plec. Încă am mulți prienteni acolo și au fost întotdeauna foarte generoși cu mine. Înainte să plec de la Barcelona am vorbit cu Pep. Ne leagă o prietenie foarte bună. El a dorit să rămân dar eu am vrut să încerc ceva diferit și asta e tot.” La întrebarea de ce AC Milan, Ronaldinho a răspuns: “Am vrut să urmez pașii lui Rijkaard, care a fost antrenorul meu și a spus lucruri grozave despre AC Milan. Am avut alte opțiuni dar am ales să joc pentru AC Milan.”

Ronaldinho a trimis o scrisoare deschisă fanilor catalani în care a declarat că cei mai buni ani ai săi în fotbal au fost cei 5 petrecuti la Barcelona. De asemenea, brazilianul a mai declarat că plecarea lui a fost un moment trist pentru el și că regretă că nu a jucat mai mult timp alături de Messi.

Articolul precedentVinicius Junior: faceți cunoștiință cu noua senzație a fotbalului brazilian
Articolul următorAutogolul anului vine din Elveția! Și-a învins propriul portar dintr-o foarfecă de efect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here