Românii încep sezonul în Elveţia, Rusia şi Ucraina

0
1240

În timp ce în România, ediţia sezonului trecut se va încheia abia astăzi cu barajul dintre Rapid şi Concordia Chiajna, în alte ţări din Europa încep campionatele din sezonul 2013/2014. În acest weekend, jucătorii şi antrenorii români din Elveţia, Rusia şi Ucraina încep meciurile oficiale. În aceste trei ţări avem implicaţi 12 jucători şi 3 antrenori, după cum urmează:

Rusia

Dinamo Moscova – Dan Petrescu, George Florescu (?)
Kuban Krasnodar – Dorinel Munteanu, Gigel Bucur
FC Rostov – Răzvan Cociş
Tom Tomsk – Gabriel Mureşan
Volga Nizhny Novgorod – Adrian Ropotan, Mihăiţă Plesan

După excelentul parcurs din sezonul trecut în care a reuşit să califice echipa în Europa League, Dan Petrescu se confruntă cu probleme înainte de începerea campionatului. Cel mai bun jucător, Kokorin, a fost vândut la Anzhi, iar Dan Petrescu este nemulţumit de calitatea jucătorilor aduşi. El nu a reuşit să perfecţioneze momentan nici transferul lui George Florescu, după cum afirmă ProSport.

Dorinel Munteanu rămâne în prima ligă după ce a retrogradat cu Mordovia Saransk, stilul său fiind remarcat de către Kuban Krasnodar, acolo unde îl va avea în lot pe Gigel Bucur.

Noutatea din campionatul Rusiei este Gabi Mureşan. Acesta a plecat gratis de la CFR Cluj şi a semnat cu nou promovata Tom Tomsk.

Ucraina

Şahtior Doneţk – Mircea Lucescu
Arsenal Kiev – Ionuţ Mazilu
Dnipro Dnipropetrovsk – Alexandru Vlad
Hoverla Uzhhorod – Alexandru Dandea
Volyn Lutsk – Eric Bicfalvi
Vorksla Poltava – Ciprian Vasilache

Mircea Lucescu începe al 10-lea sezon în Ucraina la Şahtior, de data aceasta fără Raţ (plecat la West Ham) şi fără alte 2 vedete, Fernandinho (Manchester City) şi Henrikh Mkhitaryan (Dortmund). În locul lor au fost aduşi însă alţi brazilieni şi argentinieni: Wellington Nem, Fernando, Fred şi Facundo Ferreyra. Bătălia din acest an cu Dinamo Kiev se anunţă mai strânsă, după ce şi rivalii lor au investit masiv şi au transferat jucători importanţi, precum Jeremain Lens, Dieumerci Mbokani, Younes Belhanda şi Benoît Tremoulinas.

Noutăţile sunt Alexandru Vlad, plecat de la Pandurii, Alexandru Dandea, fost la Dinamo şi Ciprian Vasilache, revenit în atenţie.

Elveţia

FC Sion – Ovidiu Herea

Singurul român din campionatul elveţian, Ovidiu Herea, a părăsit corabia Rapid ce părea că se scufundă şi a semnat cu FC Sion, unde a preluat tricoul cu numărul 10.

Articolul precedentRetroLiga 1! FC Brașov, când ”Deșteaptă-te române” capătă sens!
Articolul următorMatteo Trentin se impune la Lyon
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here