lucescuSteaua și Astra nu a fost singurele reprezentante ale României angrenate în competițiile europene inter-cluburi de la mijlocul acestei săptămâni. În Europa League, dar și în Champions League, țara noastră a trimis și alți români, fie că vorbim de jucători sau tehnicieni. Unii dintre ei și-au confirmat valoarea, așa cum este Mircea Lucescu, iar alții au arătat că încă mai au de tras pentru a trece de corigență.

Mircea Lucescu (Sahtior, Liga Campionilor), 12-0 cu BATE Borisov! 

La o primă vedere am putea spune că Mircea Lucescu nu a realizat cine știe ce, însă dacă analizăm adversara Șahtiorului din această dublă, BATE, observăm că bielorușii nu sunt chiar oricine în fotbalul european. Obișnuiți cu prezența în fazele grupelor în Liga Campionilor, cei de la BATE se pot mândri cu succese importante în această competiție, precum acel 3-1 cu Bayern-ul lui Jupp Heynckes, din sezonul 2012-2013. Nici în acest an bielorușii nu au fost un dezastru permanent, ei învingând și pe Athletic Bilbao în al doilea meci din grupă.

Ioan Andone (Apollon, Europa League), 0-7 în dubla cu Borussia M’gladbach!

Adus pe banca tehnică pentru a readuce la viață gruparea cirpiotă, Ioan Andone pare că le pune cruce acestora. După acel 0-5 umilitor din Germania, Apollon și-a ”revenit” în retur, însă nu destul pentru a conta. Echipa românului a pierdut doar 0-2 și este ca și eliminată din competiție.

Cosmin Moți (Liga Campionilor), 21 de minute în FC Basel – Ludogorets 4-0

După ce că s-a accidentat și a fost schimbat repede, Cosmin Moți a asistat și la un eșec destul de umilitor pe care echipa sa l-a suferit în Elveția.

Vlad Chiricheș (Europa League), rezervă pe veci la Spurs!

În partida dintre Asteras și Tottenham, scor final 0-2, Vlad Chiricheș a început meciul ca rezervă și a nutrit speranța că va intra fie și pentru câteva momente pe teren. Din păcate, Pochettino nu uită, dar mai ales nu iartă. La gazde, accidentat, Dorin Goian nu a apărut în lot.

Ciprian Tătărușanu (Europa League), nu avea ce să facă la golul încasat cu PAOK!

Obișnuit cu postura de titular în Europa League, fostul stelist Tătărușanu a avut o evoluție bună cu PAOK Salonic. Deși a primit gol, acesta nu are nici o vină, fiind învins după o fază la care apărarea sa l-a lăsat singur cu Martens. La oaspeți, Răzvan Raț este încă accidentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here