România va avea 5 echipe în cupele europene începând cu 2021

0
3272

Începând cu sezonul 2021, va debuta cea de-a 3-a competiţie europeană inter-cluburi sub egida UEFA. În UEL2 (UEFA Europa League 2) vor juca 32 de echipe iar meciurile se vor disputa joia, în paralel cu partidele din Europa League. Cele 32 de formații vor fi împărțite în 8 grupe. Începând cu faza eliminatorie, cele două competiții se vor uni astfel că locuile 1 și 2 din UEL2 vor juca cu locurile 2 și 3 din Europa League.

Foto: uefa.com

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin (foto) a declarat că această nouă competiție a luat ființă în urma dialogurilor cu asociațiile cluburilor europene de fotbal:

“A existat o solicitare mare din partea tuturor cluburilor de a-și exercita șansa de participare într-o competiție europeană regulată.”

Criteriile în urma cărora echipele de club vor câștiga un loc în această nouă competiție este la latitudinea individuală a federațiilor din fiecare țară.

Ultimele sezoane ale echipelor românești în cupele europene au fost dezastruoase astfel că , potrivit coeficientului de țară UEFA, ocupăm deocamdată locul 32 însă este posibil să mai cădem câteva poziții. Cel mai probabil în 2021 vom avea 5 echipe în cupele europene: campioana în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, câștigătoarea cupei și locurile 2 și 3 în Europa League iar ocupanta locului 4 în UEL2. Toate echipele românești care vor participa în cupele europene vor începe din primul tur preliminar.

Țări precum Spania, Germania, Anglia sau Italia vor avea câte 8 echipe angrenate în cele 3 competiții europene.

Articolul precedentSorana Cîrstea s-a retras din echipa de Fed Cup a României. Surpriză ? Nu prea!
Articolul următor#PronoLiga1! Liderul rămâne evadat după etapa a 20-a! Etapa a 21-a închide anul 2018
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here