Franța U20 – România U21 3-0 ! Definiția viitorului fotbalului românesc!

0
2342

977420-15965007-640-360După ce au fost umiliți de Anglia la Wycombe, tricolorii mici s-au deplasat în Franța pentru un amical cu selecționata Under 20 gazdelor. Mai mici ca noi, francezii au arătat că vârsta nu contează și ne-au administrat o bătaie cum numai o echipă dezastru ca cea a României o poate încasa, impunându-se cu același 3-0 îndrăgit de Săndoi & compania

Deși ei joacă la Under 20, francezii au în lot jucători de super clasă, iar acest Umtiti, care a uimit Europa prin golul său cu Tottenham valorează cât tot fotbalul românesc la nivel de Under 21. Să nu mai spunem că ei au la această categorie și alte vedete, absente azi, precum ”nașul” Barcelonei, Raphael Varane și vedeta lui Juventus, Paul Pogba.

Meciul de azi a fost un simplu antrenament cu public al francezilor, aceștia demonstrându-le lui Stanciu, Iancu, Buzbuchi, Nica sau Gavra că sunt mici, mult prea mici pentru a face față, deocamdată, în fotbalul modern. Deși primii doi sunt văzuți ca speranțe ale fotbalului românesc, fiind aproape de a face un cuplu la Steaua, aceștia au arătat azi că de la titlurile din presă, exagerate peste măsură pentru o amărâtă de audiență, și până la realitatea din teren, e drum enorm de lung.

Francezi nu numai că ne-au bătut azi, dar ne-au și umilit, iar scorul de pe tabelă este unul cât se poate de mincinos. Apropo de scor, acesta a fost deschis după numai 80 de secunde de joc, prin Bahebeck, după o gravă eroare a ”sculei” de la Dinamo, Nica. Până la pauză, francezii au avut milă de bietul Buzbuchi, echipele intrând la cabine cu acest 1-0 echilibrat teoretic, dar nu și practic. În repriza secundă România a murit. Săndoi, depășit de vârstă, situație, vremuri și modernism, nu a schițat nici măcar un gest tactic iar Franța a început să-și bată joc de noi. Pase repetate, ole-uri, driblinguri de senzație, iată rețeta unui fotbal de calitate în raport cu unul provenit din țara cancerului în persoanele care conduc acest fenomen. În aceste condiții, golurile nu puteau lipsi, iar  Florian Thauvin (Bastia) a marcat o dublă care a definitivat chinul.

Dacă vă întrebați câte ocazii am avut în acest meci, având în vedere ”vedetele” Stanciu și Iancu existente în teren, aflați că numărul lor este zero!

HAI ROMÂNIA!

foto

Articolul precedentFOTO: Dacia STCC Edition la campionatul de turisme al Suediei
Articolul următorPreliminariile CM 2014, Olanda – România, măcar plecăm de la 0-0!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here