În perioada 17-18 mai, la Londra s-a disputat „The Inner City World Cup 2014”. La acest eveniment din Marea Britanie au luat startul nu mai puţin de 32 de selecţionate compuse din fotbalişti amatori şi semiprofesionişti. Comunitatea de români din Londra a fost reprezentată de FC România, echipa care evoluează în liga a 9-a engleză.

Deşi au primit pe ultima sută de metri invitaţia de a participa la acest turneu, ca urmare a retragerii Thailandei, românii antrenaţi de Ionuţ Vintilă au câştigat trofeul încă de la prima participare, cu un lot de doar 14 jucători. În faza grupelor, România a obţinut următoarele rezultate:

România – India 4:0 (Vlădoi, Pitaru, Baciu, Idu)

România – Kenya 3:0 (Răducanu 2, Vlădoi)

România – Columbia 1:1 (Răducanu)

Calificaţi în optimi, “tricolorii” au trecut de reprezentativa Marocului cu scorul de 6-1. În sferturi, România a eliminat Sierra Leone în urma loviturilor de departajare, scor 5:4, iar calificarea în ultimul act au obţinut-o în faţa Poloniei – tot 5:4, tot la penalty-uri.

fcromania2014

Finala Cupei Mondiale a comunităţilor din Anglia dintre România şi Portugalia s-a jucat pe “The Valley”, stadionul echipei Charlton (locul 18 din Championship). Povestea din sferturi şi semifinale s-a repetat, întrucât, la finalul timpului regulamentar de joc, tabela de marcaj a indicat scorul de 1-1. La penalty-uri, scorul de 5-4 în favoarea României a fost consfinţit de eroul Nicuşor Bănică, fostul portar al Universităţii Craiova.

sursă: anuntul.co.uk

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here