România rămâne pe locul 44 în clasamentul coeficienților

0
1362

Înfrângerile suferite de Astra și Steaua n-au adus niciun punct României în clasamentul coeficienților UEFA după prima etapă a grupelor Europa League. Astra ar fi putut câștiga un punct după ce era condusă cu 3-1 însă greșelile fotbaliștilor lui Marius Șumudică au făcut diferența și meciul s-a terminat 3-2 pentru Austria Viena. Steaua a pierdut cu scorul de 2-0 fără să pună mari probleme turcilor debutanți în Europa, Osmanlispor.

fb.com/tikitaka.ro
fb.com/tikitaka.ro

În continurea, clasamentul coeficienților UEFA arată dezastruos pentru noi, locul 44 din 54! Următoarele 12 țări nici măcar nu mai au vreo reprezentantă în cupele europene și cu toate astea, au un coeficient mai bun decât al României. Până în acest moment, Astra a adus cele mai multe puncte, 2.0. Steaua a contribuit cu 1.5 iar echipele deja eliminate cu 1.0 punct în total. Aportul Pandurilor la punctajul României, este 0, oltenii pierzând ambele partide cu echipa lui Hoban, Hapoel Beer Sheva. CSMS Iași și Viitorul Constanța au adus câte 0.5 puncte fiecare. Eventualele puncte care vor fi câștigate de Astra și Steaua, singurele formații rămase în Europa, se vor împărți la 5. Coeficientul nostru în acest moment este de 0.900 puncte.

Clasamentul este condus de Danemarca, coeficient 5.750 cu o echipă rămasă din 4, FC Copenhaga în Liga Campionilor. Danezii sunt urmați de croați cu 5.125 puncte și o echipă din 4, Dinamo Zagreb în Liga Campionilor. Podiumul este completat de Austria cu 4.875 de puncte și 3 echipe din 4, Austria Viena, Rapid Viena și FC Salzburg, toate în Europa League.

uefa-country-coefficients-2016-2017

Articolul precedentCoregrafie Legia vs. Dortmund
Articolul următorMaccabi Tel-Aviv – Zenit St. Petersburg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here