România, naționala lui chip cioplit!

1
1883

piturca”Să nu-ţi faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te închini lor”, iată a doua poruncă din Decalog pe care Naționala României o încalcă tot mai frecvent de la meci la meci. Din păcate, chipul cioplit nu este al unui Messi, Ronaldo sau Bale, ci al nemuritorului nostru selecționer Victor Pițurcă.

Arogantă, nesimțită, simplistă și pe alocuri agramată, naționala României este copia perfectă a marelui căutător de 6 x 6! Acest lucru l-am văzut extrem de apăsat și în amicalul de ieri seară cu Slovacia, încheiat cu un 1-1 rânced. Într-un meci pentru care a convocat din nou jucători aflați pe buza prăpastiei fotbalistice, marele Pițurcă a reușit să facă și pasul către soluția finală: transformarea jucătorilor în formă în niște zaruri sterpe!

Am văzut aseară cum unii jucători care la echipele de club sunt zmei, la națională au devenit niște lachei, pe fața cărora se întrezărea parcă mutra anti-performanță a lui Pițurcă. Am văzut un Latovlevici care a jucat precum un copil al străzii care tocmai furase un covrig din Ferentari. Aerian în apărare, acolo unde fugea de minge ca Marcel Pavel de ”Traian”, Lato a fost zero și în atac, acolo unde l-am văzut doar la încălzire. Jucătorul nu este nici la Steaua un lacăt în apărare, însă niciodată în ultima jumătate de deceniu nu a făcut atâta greșeli într-un meci câte a făcut aseară în 60 de minute. Un alt jucător al Stelei care a uimit prin jocul său execrabil a fost Cristi Tănase. După ce a șters pe jos cu fundașii lui Vardar și Tbilisi, driblând în 180 de minute ca în toți cei patru ani la Steaua, Dodel a fost aseară un jucător mort. Fără viteză, agresivitate și inventivitate, Tănase a fost transformat de Pițurcă în acel jucător pe care îl fluierau și peturile din tribune.

Nici măcar enorm de doritul la nivel mondial și intergalactic, Vlad Chiricheș nu a strălucit aseară. Dacă la Steaua îl mai vedem cum urcă în atac cu mingea, trimițând practic toată echipa în terenul advers, Chiricheș a fost aseară un maidanez care, spre stupoarea lui Puya, n-a mai putut rupe lesa, una foarte groasă impusă de Pițurcă.

Jucătorii Stelei nu au fost singurii care au jucat precum chiftele aseară. Maxim, Grozav, Lazăr sau Pintilii, au fost și ei jucători care au căzut victime ”chipului cioplit” al selecționerului. Cât despre Bogdan Sstancu, deși a înscris, vârful turc a demonstrat încă o dată că Ungaria și Turcia trebuie să spere la mai mult decât un egal în septembrie.

Apropo de dubla cu ungurii și turcii, trebuie să spunem că numai o minune ne va ajuta să trecem de aceste meciuri cu bine și să prindem barajul.

Articolul precedentSimona Halep o învinge pe Bartoli! Niculescu și Tecău au fost eliminați
Articolul următorFelix Sanchez ratează medalia la 400 m garduri

1 COMENTARIU

  1. Cunoaștem problema … lipsea ceiuțul ăla bun de la echipa de club … normal că steliștii s-au “globalizat” prin mîrțogizare …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here