În perioada 3 – 18 octombrie 1981, în Australia a avut loc Campionatul Mondial de Tineret. România a făcut parte din Grupa B alături de Brazilia, Coreea de Sud și Italia. După un egal (0-0 cu Brazilia) și două victorii cu 1-0 (Coreea de Sud și Italia), tricolorii mici s-au calificat de pe locul secund, având același număr de puncte cu Brazilia, 5, departajate de golaverajul mai bun al sud-americanilor (+4 ei vs +2 noi).

În sferturi am trecut cu 2-1 de Uruguay după o dublă a atacantului de la Corvinul Hunedoara, Romulus Gabor.

Pe 14 octombrie 1981, România juca cu Germania de Vest pentru un loc într-o finală istorică. Din păcate, germanii ne-au învins greu, în prelungiri când Alfred Schön a marcat unicul gol al meciului în minutul 103.

Selecționerul nostru de la acest turneu, Constantin Cernăianu a început meciul în următoarea formulă: Iosif Lovaș (GK) – Ioan Andone, Augustin Eduard, Mircea Rednic, Marin MateiCostel Ilie, Stere Sertov, Mihăiță Hanghiuc, Romulus GaborDorel Zamfir și Gabi Balint. În minutul 77, în locul lui Sertov a intrat Mircea Bolba.

De partea cealaltă, Dietrich Weise a jucat cu: Rüdiger Vollborn (GK) – Helmut Winklhofer, Anton Schmidkunz, Ralf LooseMartin Trieb, Michael Zorc, Alfred Schön, Ralf SieversHolger Anthes, Thomas Herbst și Roland Wohlfarth. Au mai jucat Axel Brummer (min. 26 – Herbst) și Thomas Brunner (min. 78 – Anthes).

VIDEO

Pe 17 octombrie 1981, România juca finala mică împotriva Angliei, finală care avea să fie decisă de Romulus Gabor cu un super gol. În finala mare, Germania de Vest a învins Qatar cu 4-0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here