România – Estonia 2-0 și suntem cel mai outsider dintre cei outsideri de la baraj!

0
746

După acel  Legia – Steaua 2-2, în care steliștii au jucat o bună parte din joc sub orice critică, precum o echipă din lumea a treia a fotbalului, am criticat destul de dur echipa lui Laurențiu Reghecampf. După cum puteți vedea în comentarii, fanii de mușama ai fotbalului m-au criticat, spunând că Steaua a jucat penibil pentru că ”așa se face”. După rezultatele din grupele Champions League (0-3 cu Schalke si 0-4 cu Chelsea), publicul care mă critica și-a cam luat-o în freză. E adevărat că mai sunt patru meciuri, însă s-a văzut clar până acum că între Liga Campionilor și Steaua e o diferență precum între Louis van Gaal și Victor Pițurcă. Pentru că l-am adus în discuție pe selecționez, haideți să revenim la bolile noastre…

 România – Estonia 2-0 și atât! Ne-ai răpit fotbalul, nea Piți!

Așadar, România lui nea Piți s-a calificat la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014. Aceasta calificare a venit după un meci de-a dreptul jenant cu Estonia, în care am jucat din nou ceea ce știm mai bine: țurca. Fanii de suprafață ar declara ”Ei, și ce dacă, suntem la baraj e tot ceea ce contează”. De acești fani ne-am lovit și după meciul Stelei de la Varșovia, fapt pentru care ar trebui să le explicăm cum stă de fapt treaba. Nu, dragi prieteni, prezența la baraj nu înseamnă nimic dacă nu te prezinți acolo cu o tactică de fotbal, nu de țurcă. La baraj vor fi echipe de fotbal, nu de ospătari și pescari așa cum adoră Victor Pițurcă să i se aducă. Domnule selecționer, acolo nu mai vin maneliștii din Trinidad & Tobago și nici agenții de vânzări din Andorra, acolo vin fotbaliști din cele mai puternice campionate de fotbal ale lumii. Da, chiar și Grecia, domnule Pițurcă, dacă nu știați, are fotbaliști cu 10 clase peste refuzații de export ai României. Păi, avem noi vreodată în această viață un român care să marcheze un hat-trick în Champions League așa cum a făcut-o Mitroglou ? Avem noi un mijlocaș precum Karagounis, așa cum e el, la 60 de ani. Avem noi un Samaras ?

În ceea ce privește meciul cu Estonia, acesta a fost din nou, și aici o să mă repet pentru a 6765-a oarăun meci după chipul și trista asemănare a lui Pițurcă. Urât, fără idei, cu fotbaliști de toată jena în teren și, pentru că românii s-au deșteptat în sfârșit, cu stadionul gol. Cum naiba să nu te saturi de o echipă care se bazează pe Bogdan Sstancu așa cum religia se bazează pe a doua venire a lui Iisus pe pământ ? Cum să mergi la stadion și să nu-l vezi pe singurul fotbalist FOTBALIST pe care îl are România la ora actuală: Alex Maxim ? Cum să aștepți fotbal și tu să-l primești pe Gabi Torje, un fotbalist care n-a mai jucat un meci întreg din vremea iobagilor ?

Dacă nu va veni sfârșitul lumii la nivel local în Europa, adică în Grecia, Croația, Portugalia și Ucraina, această echipă antrenată de Pițurcă nu are cum să se califice vreodată la un turneu final.

 Iată și cum a decurs chinul de azi: dubla lui Marica!

Golul de 1-0 (min 30)

 

Golul de 2-0 (min 81)

Articolul precedentPost Format : Vimeo Video from vimeo video link
Articolul următorPost Format : Audio From Soundcloud API
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here