România – Danemarca 0-0. Am uitat să înscriem. Record negativ egalat după 69 de ani

0
1628
romania
foto: FRF

România nu mai ştie să înscrie. N-a mai făcut-o de la golul lui Chipciu din minutul 60 al victoriei cu 5-0 din Armenia. De atunci, două egaluri şi două înfrângeri: 0-0 în Kazakhstan, 0-3 acasă cu Polonia, 0-1 în amicalul din Rusia şi 0-0 cu Danemarca. 4 meciuri şi o treime, sau 390 de minute în total.

Este pentru prima oară din 1948 când naţionala României nu marchează în 4 meciuri consecutive. În lumea postbelică, România înregistra trei înfrângeri şi un egal: 0-3 cu Ungaria la Bucureşti în Cupa Balcanilor din 1947, 0-0 cu Polonia într-un amical jucat pe teren propriu, 0-1 cu Albania acasă în Cupa Balcanilor din 1948 şi 0-9 din nou cu Ungaria, dar de această dată la Budapesta, în aceeaşi competiţie.

Şi în campania pentru EURO 2016 lucrurile au stat rău din punct de vedere al eficienţei, naţionala României doborând recordul de minute consecutive fără gol marcat. Atunci, de la golul lui Keşeru din minutul 21 cu Insulele Feroe, 1-0, s-au adunat 428 de minute până la următoarea reuşită, cea a lui Hoban din ultimul minut cu Finlanda, 1-1. Între aceste meciuri, celebrele 0-0 cu Irlanda de Nord, Ungaria şi Grecia.

Aşadar, dacă în următorul meci, cel din Polonia de pe 10 iunie, “Tricolorii” nu îl vor învinge pe Fabianski până în minutul 38, recordul de minute consecutive fără să strigăm “Goooool” va fi doborât din nou.

Articolul precedentRomânia – Danemarca 0-0: O oră înainte, un pas înapoi
Articolul următor„Am învățat să visăm cu tine” – tribut din partea Barcelonei pentru Johan Cruyff

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here