România – Danemarca 0-0: O oră înainte, un pas înapoi

0
1221

Naționala României termină la egalitate meciul cu Danemarca, scor 0-0, și ocupă locul patru în grupa E a calificărilor europene pentru Campionatul Mondial organizat de Rusia în 2018.

O echipă tricoloră fără culori, destul de tânără, destul de blazată, cu un selecționer aterizat într- o lume paralelă celei cu care este obișnuit. Mult optimism, prea mult, optimism fără bază, înaintea meciului cu Danemarca. E clar că microbistul român duce dorul turneelor finale, sătul de vizionat meciurile altora în fața televizorului, însă de unde nu este, nu poți cere mai mult. Sau poți? Cine sunt de vină pentru această imagine lamentabilă? Jucătorii? Avem alții mai buni? Selecționerul? Pe cine să punem în locul lui Daum? Pe Stoichiță, cu Vochin secund?

Delăsare absolută din partea acestor fotbaliști, majoritatea dintre ei fără scuza că nu au meciuri în picioare, cam toți jucând pe la echipele de club. Cu excepția minutelor de început ale meciului, atunci când Keșeru a fost aproape de gol în două-trei rânduri, nimic bun în fotbalul trist practicat de naționala României.

Repriza a doua a fost definiția celebrei zicale ”jucăm nu așa cum vrem, ci cum putem”. Bazându-se pe ideea că toate lucrurile bune li se intampla celor ce așteaptă, Daum l-a scos pe Keșeru, l-a băgat pe teren pe Alibec, iar începând din acel moment și până la finalul meciului România nu prea a mai trecut de mijlocul terenului. 0-0 și la plajă. Acolo unde avem toate șansele să ne vedem tricolorii în vara lui 2018.

România: Tătărușanu, Toșca, Chiricheș, Săpunaru, Benzar, Pintilii, Latovelvici ( Rotariu ), R. Marin, Stanciu, Chipciu ( Ivan ), Keseru ( Alibec ). 

Următorul meci, cu Polonia, în deplasare, pe 10 iunie. 

Articolul precedentAșa s-a creat acest spectaculos grafitti în timpul Marelui Premiu al Australiei
Articolul următorRomânia – Danemarca 0-0. Am uitat să înscriem. Record negativ egalat după 69 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here