Roland Garros! Rafael Nadal – David Ferrer, o finală mare destul de mică!

0
1078

Marea finală  din acest an a turneului masculin de la Roland Garros va fi una 100% iberică și se va disputa între Rafael Nadal și  David Ferrer. Asta doar din punct de vedere teoretic, întrucât practic finala cea mare a avut loc astăzi, în semifinale, acolo unde Nadal și Djokovic au oferit un meci nu nu mai de 5 seturi, ci și de 5 stele. Nu același lucru îl putem spune de cea de-a doua semifinală, acolo unde David Ferrer a trecut la pas de un Tsonga prea mândru de eliminarea lui Federer în sferturi.

Rafael Nadal – Novak Djokovic 6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9-7

Învins categoric de sârb în finala de la Monte Carlo, Nadal a început în forță partida de azi și s-a impus cu 6-4 în primul set. Au urmat apoi două seturi în care cei doi jucători au început să-și paseze break-urile, iar scorul a devenit 2-1 la seturi pentru spaniol. Primul set cu prelungiri a fost al patrulea, cel în care Nole a arătat de ce este numărul 1 mondial, recuperând două break-uri în fața lui Nadal și trimițând meciul într-un set 5 dramatic. Ultimul act a început cu serviciu pierdut de Nadal, care părea să acuze șocul setului precedent. A fost doar o iluzie, întrucât Nadal a  recuperat breakul și apoi a câștigat cu 9-7, dovedind pentru a nu știu câta oară că este numărul 1 mondial pe zgură.

David Ferrer – Jo-Wilfried Tsonga 6-1, 7-6, 6-2

Francezul Tsonga a dovedit încă o dată că este un jucător de moment în circuitul ATP. După victoria lejeră cu un Federer apus, acesta a fost spulberat de un David Ferrer care este număr 1 mondial în hărnicie în joc. Ibericul nu este un jucător înspăimântător, însă așa de ordonat în joc încât numai dacă te numești Djokovic, Federer sau Nadal îl poți învinge.

Rafael Nadal – David Ferrer, oglinda finalei feminine!

Marea finală din acest an de la Roland Garros opune față în față doi jucători care au meritat să ajungă aici, însă între care există o diferență uriașă din aproape toate punctele de vedere. După cum spuneam mai sus, Ferrer este un jucător care poate să bată pe oricine din circuit, însă nu poate să bată geniul celor trei jucători din vârful ierarhiei, iar unul dintre acei jucători e Rafael Nadal. În ultimele 16 meciuri dintre cei doi, 15 au fost câștigate de Nadal și unul de Ferrer, și acela în condiții speciale, în 2011 la Australian Open. Așa cum Maria are nevoie de o minune cu  Serena, și David poate spune că se află în aceeași situație, poate chiar mai rău.

Nadal - Ferrer h2h

Articolul precedentUnder nivelul mării: Insulele Feroe – România 2-2! Pescari = Maneliști!
Articolul următorBayern Munchen anunta ca a vandut toate biletele pentru sezonul viitor
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here