Roland Garros! Hănescu, calificare cu noroc! Begu, eliminare fără drept de apel!

0
947

Victor Hanescu Tursunov.După ce ieri am avut o zi dezamăgitoare, a treia zi de la Roland Garros a fost una doar pe jumătate reușită pentru românii prezenți pe tablourile principale de simplu de la masculin și feminin. Dacă pe tabloul masculin am asistat la o calificare norocoasă a lui Victor Hănescu, la feminin am trăit o nouă dezamăgire, a patra din acest an, după ce Irina Begu a fost învinsă clar în turul I.

Victor Hănescu – Bernard Tomic (Australia)  7-5, 7-6, 2-1 (ret)

Culmea norocului sau al ghinionului, depinde din ce unghi privim acest meci, Hănescu îl elimină pe Tomic a doua oară în decurs de câteva luni prin același ”procedeu”: accidentare a australianului. După Dubai, acolo unde Tomic a abandonat la scorul de 3-2 în setul I, a venit rândul turneului de la Roland Garros să-l găsească pe tânărul ”cangur” în neplăcuta postură de abandon în turul I. De această dată, acesta a rezistat aproape două ore de joc și trei seturi.

În turul secund la Openul Franței, Victor îl va întâlni pe rusul Dmitry Tursunov, cel care l-a eliminat în mod surprinzător pe Alexandr Dolgopolov, în minimum de seturi, 7-6, 6-4, 7-6. Pentru accederea în turul II, Hănescu va fi recompensat cu 35,000 de Euro și 45 de puncte ATP.

Irina Begu – Silvia Soler Espinosa (Spania) 3-6, 2-6

După ce ieri au fost eliminate, rând pe rând, Simona Halep, Monica Niculescu și Alexandra Candanțu, astăzi a venit rândul unei alte jucătoarea din România să spună adio Roland Garros-ului. Este vorba de Irina Begu, cea care a pierdut clar în fața Silviei Soler-Espinosa în două seturi.

Pentru prezența pe tabloul principal, Irina Begu va primi cinci puncte WTA și un cec în valoare de 21, 000 de Euro.

Singura reprezentantă a Românie pe tabloul de simplu feminin, Sorana Cîrstea, o va întâlni mâine în turul secund pe Johanna Larsson (Suedia). 

 foto

Articolul precedentRonaldinho a ieșit șifonat destul de serios dupa un meci din Copa Libertadores
Articolul următor”Gareth Bale e mai bun fotbalist decât Neymar și valorează mai mult”
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here