Retrospectiva sezonului 2008/2009 – Greu la deal cu boii mici: Gloria Buzau, C.S.Otopeni

0
385

BDF continua analiza echipelor care au evoluat pe prima scena in sezonul recent incheiat. Astazi, cele mai slabe formatii, Buzau si Otopeni, isi prezinta cifrele realizate pe parcursul a 34 de etape.

Ramasi printr-o minune in prima liga, formatia din Crang a evoluat dezastruos in sezonul 2008/2009 si inca din prima parte a campionatului s-a inscris pe lista retrogradatelor. Cu un lot plin cu straini de duzina, cu o serie de jucatori refuzati sau trimisi la “ingrasat” de Steaua sau Timisoara si macinati de probleme financiare si de o continua degringolada la nivelul bancii tehnice , buzoienii au luat dupa 2 sezoane drumul diviziei secunde cu un handicap de 8 puncte. Mai mult, ei au oferit un episod “spectaculos” in care patronul a fost dat in judecata de un fotbalist pentru acuzatiile privind “blatuirea” unor partide.

Intră și vezi statisticile complete ale Gloriei Buzău și FC Otopeni pentru sezonul 2008-2009.

18.Gloria Buzau 34 – 4 – 5 – 25 – (23-62) – 17 P (-34 adv.);
Acasa: locul 18 – 10 P;
Deplasare: locul 17 – 7 P;
Tur: locul 18 – 3 P;
Retur: locul 16 – 14 P:

Click pe imagini pentru mărire.


-cele mai putine victorii 4, cele mai putine rezultate de egalitate (la fel ca Dinamo si Bistrita) 5 si cele mai multe infrangeri 25;
-cel mai slab golaveraj, – 39 (cele mai putine goluri marcate si cele mai multe primite);
-echipa cu cei mai multi jucatori folositi, 52 (22 din ei au fost straini-11 nationalitati);
-au beneficiat de un autogol (Carja – et.20) si au punctat de 4 ori in propria poarta (alaturi de Timisoara este echipa care si-a inscris cele mai multe autogoluri; Diogo – 2 autogoluri);
-au reusit un gol din penalty si au ratat 3 din cele 4 lovituri de la 11 m;
-cea mai buna clasare: et.1 – locul 14, cand a fost si singura lor clasare in afara locurilor retrogradabile. Din runda a 9-a, pana la sfarsitul campionatului au ocupat ultima pozitie.
-Cel mai bun rezultat: et.32, Buzau – Vaslui: 4-1;
-Cel mai slab rezultat: et.23, Buzau-Urziceni: 1-5;
-o evolutie mai slaba a unei prim-divizionare s-a inregistrat in editia 57/58 cand CS Oradea a obtinut primul succes in runda nr.21.

17.C.S.Otopeni 34 –5-7-22- (32-54) – 22 P (-29 adv.);
Acasa: locul 17 – 14 P;
Deplasare: locul 14 – 8 P;
Tur: locul 17 – 9 P;
Retur: locul 17 – 13 P:

Prezenta in premiera pe prima scena, formatia ilfoveana, a aratat in campionatul recent incheiat ca o echipa nepregatita pentru cerintele Ligii 1. Cu un lot in care locul celor ce au reusit promovarea a fost luat de “celebrii” straini ce invata tainele fotbalului in Romania, dar si lipsiti de posibilitatea de a juca pe propriul stadion meciurile de acasa, Otopeniul s-a zbatut in permantenta pe ultimele pozitii. Nici ei nu au izbutit sa-si indeplineasca baremul si vor evolua in Liga a 2-a cu un deficit de 3 puncte.In scurtul lor periplu la cel mai inalt nivel din Romania, s-au remarcat prin rezultatele de egalitate obtinute in fata celor de la Steaua, Dinamo, Craiova si Timisoara.

-Margarit a fost al 2-lea jucator ca varsta, dupa B.Stelea care a evoluat in editia actuala;
-V.Iacob a reusit una din cele 4 triple ale campionatului. Astfel, fostul stelist a fost cel mai eficient fotbalist din Liga 1 cu un gol la 65 minute.
-au beneficiat de un autogol (Abrudan-et.23) si au marcat un gol in propria poarta (Nyanma);
-a marcat 3 goluri din penalty si a ratat o lovitura de la 11 m;
-cea mai buna clasare: locul 16 – et.11; in permanenta ilfovenii au ocupat loc retrogradabil; in rundele 1-8 s-au clasat pe locul 18;
-cea mai categorica victorie: et.34, Otopeni-Farul 6:0, cea mai mare diferenta de scor inregistrata in sezonul recent incheiat;
-cea mai categorica infrangere:et.1, Otopeni-CFR 0:4;
– C.S.Otopeni a fost echipa cu cea mai mica medie de spectatori.

Articolul precedentTricouri BDF: Unirea Urziceni
Articolul următorCupa Confederațiilor: Ce mai este mă și asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here