După turneul Premier 5 câștigat la Doha, pentru Simona Halep a urmat o creștere treptată pe scara performanțelor în turneele importante. Mai întâi a fost semifinale din turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, iar apoi finala din aceeași categorie valorică de la Madrid. Ce urma pentru Simona ? Ei bine, pentru cea mai bună jucătoare din istoria tenisului românesc urma drumul către visul său suprem: o performanță la un turneu de Grand Slam! Iar următorul turneu major era exact cel preferat de Halep, Roland Garros, locul în care, cu puțin timp în urmă, Simona declara că visează la o finală și, de ce nu, chiar la un trofeu.
Înainte de startul ediției 2014 a turneului de la Roland Garros, pentru Simona Halep urma turneul celei mai frumoase amintiri din 2013, cel de la Roma. De capitala Italiei se va lega pentru totdeauna explozia Simonei în tenisul mare, întrucât aici a fost locul din care românca a pornit lansată către topul WTA. Din păcate, după semifinala din 2013, românca a trebuit să abandoneze în acest an. Deși învingătoare în primul meci din turul II cu ”nașa” ei de la Sydney, Madison Keys, Halep a trebuit să se retragă înainte de meciul din optimi cu Carla Suarez-Navarro din cauza unei accidentări. Și uite așa, trecem în revistă un nou episod din Sincopa (VI).
Retrasă de la Roma, Halep, acum noul număr 4 WTA, putea pregăti în liniște și din timp startul Roland Garros 2014, turneu la care avea să scrie istorie pentru tenisul românesc.
Calificare în finală fără set pierdut. În finală a apărut Maria…
Dacă în precedentele turnee ne obișnuise cu un meci mai slab în fazele inferioare, la Roland Garros Simona Halep a fost un adevărat uragan pentru toate adversarele ei. Asta până în finală.
- Seria de șase partide perfecte pentru Simona Halep la Paris a început încă din turul I, acolo unde românca a întâlnit o jucătoare care încearcă să revină în top. Este vorba de Alisa Kleybanova, o rusoaică aflată într-un proces de recuperare în topul WTA, o recuperare venită după o lungă perioadă de absență. În doar 57 de minute, reprezentanta noastră a expediat-o pe Kleybanova cu un sec 6-0, 6-2.
- O rezistență ceva mai dârză avea să opună britanica Heather Watson, în turul secund. Numai că asta nu a fost suficient s-o oprească pe Halep, cea care s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-4, după o oră și 20 de minute de joc.
- În turul III, lucrurile aveau să fie similare cu cele din startul turneului. Aici, Halep a trecut categoric, 6-3, 6-0, de Maria Teresa Torro Flor, în puțin peste o oră de joc.
- Adevăratele probleme, cel puțin din punct de vedere al numelui adversarei, trebuiau să înceapă în optimile de finală, acolo unde Halep dădea piept cu revelația americană Sloane Stephens, o jucătoare cu performanțe în turneele de Grand Slam. Din fericire, Simona avea să le demonstreze tuturor, inclusiv americanilor care o vedeau pe Sloane peste jucătoarea noastră, că diferența de valoare dată de clasament există și în realitate. Halep s-a impus în două seturi, 6-4, 6-3, iar multe voci de peste ocean s-au stins. CLICK PE IMAGINE PENTRU REZUMAT!
- Faza sferturilor de finală avea să reprezinte un bun prilej de revanșă pentru Simona. Ea juca împotriva rusoaicei Svetlana Kuznetsova, cea care o învinsese la Stuttgart în urmă cu două luni. Mult mai concentrată acum, Halep a învins-o categoric pe rusoaică, scor 6-2, 6-2 și s-a calificat în semifinale, depășind-și astfel cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, obținută în debutul anului la Melbourne. CLICK PE IMAGINE PENTRU REZUMAT!
- Din 2013 încoace, ori de câte ori joacă împotriva ei, Simona Halep o învinge. Andrea Petkovic, căci despre ea este vorba, are un record negativ de 0-4 în ultimele 20 de luni împotriva Simonei. Indiferent că joacă pe zgură sau pe hard, nemțoaica nu-i poate face față româncei. Așa s-a întâmplat și în careul de ași de la Paris. Halep s-a impus în două seturi, 6-2, 7-6, și se califica în cea mai importantă finală a carierei. CLICK PE IMAGINE PENTRU REZUMAT!
-
După 12 seturi câștigate la rând fără să piardă vreunul, Simona Halep mai avea nevoie de încă două pentru a încununa cu laurii supremi o ascensiune unică în lumea tenisului feminin. Aceste două seturi erau însă de departe cele mai dificile din cariera ei, întrucât trebuiau să fie câștigate într-o finală de Grand Slam, cu o jucătoare de cel mai înalt nivel posibil: Maria Sharapova. Din păcate, la fel ca la Madrid, românca a avut-o în față pe cea mai bună Maria Sharapova din ultimii ani, iar asta s-a văzut pe tabelă. Rusoaica s-a impus, din nou în 3 seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4 și și-a confirmat ascendentul moral asupra româncei. CLICK PE IMAGINE PENTRU REZUMAT!