Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (I) Roma, locul în care s-a născut o stea!

0
1434

Halep RomaA câștigat pe zgură, pe iarbă, pe ciment, în sală și probabil că era în stare să triumfe și pe Lună, dacă acolo se juca tenis. O cheamă Simona Halep și e de profesie jucătoare de tenis, dar, începând din acest an de grație 2013, e de profesie și campioană. De departe cea mai bună sportivă din România a momentului, Simona Halep a avut evoluții de-a dreptul anormale în 2013 pentru un român. Nu neapărat prin prisma victoriilor, ci mai ales datorită modului în care ele au fost obținute.

Dar mai multe despre această Simona Halep ”din altă lume”, pe parcursul acestei Retrospective ”Simona Halep, de profesie campioană”.

 Roma, locul în care s-a născut o campioană! 

Visul, povestea frumoasă, basmul sau cum vreți să-i spuneți, a început pe zgura de la Roma, punctul de plecare a ceea ce este Simona azi. Fiind pe locul 64 WTA, jucătoarea noastră a intrat pe tabloul calificărilor. După ce a trecut în turul I, în 45 de minute, de reprezentanta gazdelor Alice Balducci, 6-1, 6-0, Halep o înfrunta pe experimentata Daniela Hantuchova pentru calificarea pe tabloul principal din calpitala Italiei. Nici cu slovaca Halep nu a avut prea multe probleme și, după un 6-4, 6-2 scurt, românca se califica în primul tur al turneului de 2,369,000 de dolari, faza de care nu trecuse niciodată în carieră până acum. Din aceste moment, Simona Halep avea să-și înceapă tăvălugul..

 Svetlana Kuznetsova,  Agnieszka Radwańska, Roberta Vinci și Jelena Jankovic, borne până la ”extraterestrul” Serena Williams!

 Succesul din calificări cu Daniel Hantuchova avea să fie doar ”gustarea” pentru Simona Halep, cea care a început o adevărată distrugere a campioanelor la Roma.

  • În turul I, Simona s-a distrat cu fosta campioană de la US Open, Svetlana Kuznetsova, pe care a învins-o cu un dublu 6-1, 6-1 în puțin peste o oră de joc.
  • Pentru Halep urma unul dintre cele mai grele meciuri din carieră, împotriva polonezei Agnieszka Radwańska, locul 4 în lume și finalista din 2012 de la Wimbledon. Scorul Halep – Agnieszka începea de la un 3-0 la general pentru jucătoarea din topul WTA. Meciul din turul secund a inceput perfect pentru jucătoarea din România, care a reușit break-ul încă din startul partidei. Treptat însă poloneza a revenit, iar meciul s-a transformat într-un duel al break-urilor. În cele din urmă s-a ajuns în tie-break, acolo unde Radwanska s-a impus clar cu 7-2. Și cam la asta s-a rezumat jocul polonezei, întrucât de aici înainte meciul a curs într-o singură direcție, Halep reușind șase breakuri, concretizate în două seturi perfecte, 6-1, 6-2 și o calificare absolut meritată. Era de departe victoria carierei pentru Halep.
  • În optimile de finală, Simona n-a avut emotii nici cu reprezentanta gazdelor, Roberta Vinci, pe care a învins-o destul de ușor în două seturi, scor 6-4, 6-2. Astfel, Halep ajungea la un pas de careul de ași de la Roma: sferturi!
  • Aici avea să joace cu un fost număr 1 mondial, sârboaica Jelena Jankovic. A fost celebrul meci în care am spus de Simona că a uitat că e româncă: a revenit de la 0-3 și a salvat două mingi de meci! Meciul Halep – Jankovic a fost unul absolut fantastic. După 4-6, 6-0 după primele două seturi s-a intrat într-un decisiv interzis nu numai cardiacilor. După 0-3 pentru Jankovic, Simona a revenit, așa cum nimeni din această țară nu ar fi reușit, și s-a impus în final cu 7-5. Urma cel mai greu lucru din viața unei jucătoare de tenis
  • Meciul din semifinale cu Serena Williams! Așa cum toată lumea anticipa, americanca nu a avut probleme, 6-3, 6-0, însă asta nu conta deloc pentru Simona, cea care, începând de atunci, avea să devină altă jucătoare.

Articolul precedentReacții pe Twitter despre schimbarea președintelui LPF
Articolul următorToată România susține România, în afară de Victor Pițurcă!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here