Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (VII) În final, Campioana Campioanelor la Sofia!

0
1782

TENNIS-BUL-WTA-CHAMPIONS

După ce am văzut cum s-a născut o stea la Roma, cum a câștigat primul turneu din carieră la Nurnberg, apoi al doilea la ‘s-Hertogenbosch, cum a revenit pe zgură la Budapesta, cum a spart gheața pe ciment la New Haven și cum a cucerit estul la Kremlin Cup, ajungem azi la ceea ce putem numi ”cireașa de pe tort” a unui sezon absolut excepțional pentru Simona Halep. Este vorba de Turneul Campioanelor de la Sofia, turneu al celor mai bune jucătoare din lume care au câștigat un turneu WTA în 2013 și care nu participă la  Turneul Campioanelor de la Istanbul.

Ediția din acest an a avut la start jucătoare care au scris istorie în tenisul mondial, printre care Ana Ivanovic sau Samantha Stosur. Niciuna dintre ele nu a fost în grupă cu Simona Halep, însă destinul a avut grijă ca Simona să le întâlnească în fazele superioare. Până atunci însă, Simona s-a distrat într-o grupă cu  rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (6-3, 6-3), franțuzoaica Alize Cornet (6-4, 6-4) și ucraineanca Elina Svitolina (6-1, 6-1).

În al doilea meci din grupe, cel cu Alize Cornet, Simona a atins pragul incredibil de 50 de victorii într-un sezon. Singurele jucătoare care trecuseră de acest prag în 2013 până atunci erau: Serena Williams (78), Agnieszka Radwanska (56) și Petra Kvitova (51).

În semifinale, Simona Halep a uitat din nou că e româncă, a revenit de la 0-3 în decisiv cu Ivanovic și s-a calificat în finală!

În semifinala cu Ana Ivanovic, Simona Halep a demonstrat încă o dată, deși nu mai era nevoie, că reprezintă ceva deosebit pentru sportul românesc și pentru România. Condusă cu 6-2, epuizată din punct de vedere fizic și cu dureri la spate, Simona Halep a strâns din dinți, a intrat pe teren și a doborât deviza conform căreia doar sârbii sunt luptători. Românca a câștigat setul secund de o manieră categorică, scor 6-1, și a trimis meciul în decisiv. Treptat, meciul a început să semene ca două picături de apă cu sfertul de finală de la Roma, atunci când Simona a jucat cu compatrioata Anei, Jelena Jankovic. Când totul părea că merge perfect pentru Ana Ivanovic, căreia îi intrau toate mingiile, Simona a revenit așa cum numai ea știe s-o facă. De la 0-3, Ivanovic nu a mai câștigat nici măcar un game, însă nu din cauza erorilor, ci a jocului de mare campioană prestat de Simona După aproape două ore de joc, Simona Halep – Ana Ivanovic 2-6, 6-1, 6-3 și Simona se califica în finala Turneului Campioanelor de la Sofia, la prima ei participare.

În FINALĂ: Simona Halep, de profesie campioană: 2-6, 6-2, 6-2 cu Stosur!

La fel ca în meciul cu Ana IvanovicSimona a început meciul mai slab, însă acest lucru a fost cauzat și de o accidentare la piciorul stâng, pe care a și avut aplicat un bandaj. Stosur a câștigat setul inaugural cu 6-2 și Simona pe care o cunoșteam cu toții trebuia să revină așa cum numai ea știe. Și Simona a revenit. Cu stil și cu un joc de mare campioană, Simona nu a mai lăsat-o pe Samantha să spere nici măcar o clipă că poate câștiga titlul și, după un dublu 6-2, 6-2, Halep câștiga turneul de la Sofia încă de la prima sa participare. Cu toții sperăm acum că Sofia din 2014 se va transforma într-un ”Singapore”, locul în care se va desfășura începând cu 2014 Turneul Campioanelor WTA.

Episoadele ”Simona Halep, de profesie campioană”:

Episodul I: Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană!  Roma, locul în care s-a născut o stea!

Episodul II: Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! Nürnberg, prima coroană !

Episodul IIIRetrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! Campioană pe zgură, campioană pe iarbă!

Episodul IV: Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! Din nou campioană pe zgură, la Budapesta!

Episodul VRetrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană!  După iarbă și zgură a urmat un titlu pe hard, la New Haven!

Episodul VI: Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (VI) Regină și în sală la Moscova!

Articolul precedentLiverpool nu va câștiga titlul în Premier League!
Articolul următorChiar nimeni nu vrea să fie fan Tottenham ?
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here