Parcursul excelent al Simonei pe iarba de la ‘s-Hertogenbosch a fost oarecum similar cu cel de la Roma. Și acum, ca și atunci, urma imediat participarea la un turneu de Grand Slam. Din păcate, similitudinile au continuat și în ceea ce privește rezultatele ulterioare. Dacă în mai Simona a fost învinsă rapid la Roland Garros, chiar în primul tur, contra Carlei Suarez-Navarro (Spania), situația s-a repetat parțial și la Wimbledon. În Regat, Halep a reușit să treacă de primul tur, scor 6-2, 3-6, 6-3 Olga Govortsova (Belarus), însă a trebuit să se recunoască învinsă (scor 2-6, 6-1, 0-6) în turul secund de una dintre cele mai în formă jucătoare din acest sezon, chinezoaica Na Li (locul 3 WTA). A fost un meci în care Simona s-a luptat atât cu adversara, cât și cu oboseala și accidentarea la spate. Deși a pierdut, Simona a reușit să câștige un set secund într-o manieră categorică.
Dar Simona s-a ridicat și a câștigat …încă un turneu: Budapesta!
După Roland Garros, Halep și-a revenit rapid și s-a impus în stil de mare campioană la Nurnberg. Deși nu e natural așa ceva în sportul românesc, Simona avea să-și revină similar și după Wimbledon, coincidență sau nu, tot pe zgură, la Budapesta.
Cap de serie numărul 3 la turneul maghiar de 235,000 de dolari, Halep s-a impus în turul inaugural cu 6-3, 6-0 în fața jucătoarei din Kazahstan, Sesil Karatancheva. În doar 50 de minute, Simona, locul 30 în clasamentul WTA în acel moment, și-a arătat superioritatea în fața unei jucătoarea mult mai slab cotate, locul 132 mondial.
În optimi, Simona a avut un nou meci de antrenament, tot în 50 de minute, scor 6-1, 6-1 cu tânăra Agnes Bukta (Ungaria), locul 433 mondial. În același tur, Lucie Safarova și Alize Cornet, părăseau turneul din capitala Ungariei, astfel că jucătoarea noastră a devenit principala favorită la câștigarea turneului.
O nouă unguroaică, un nou meci relativ ușor. Timea Babos ( 115 WTA) a stat mai mult ca Bukta pe teren (o oră și 24 de minute), însă a fost învinsă în sferturi de Halep cu un sec 7-5, 6-1. Aceasta era cea de-a 14-a victorie a româncei din ultimele 15 meciuri jucate în circuit și a 20-a din ultimele 23, o performanță cum rar am mai întâlnit în tenisul românesc. În semifinale urma un duel 100% românesc: Halep – Cadanțu!
Semifinala Halep-Cadanțu avea să arate clar faptul că în tenisul feminin românesc exista la acea oră o singură jucătoare. Simona nu a avut absolut nicio problemă (6-2, 7-6) și a acces în a treia finală din ultimele săptămâni.
Finala de la Budapesta avea să fie un meci mult mai greu decât s-ar fi așteptat cineva. Deși era doar pe locul 112 WTA, austriaca Yvonne Meusburger a opus o rezistență surprinzătoare, reușind s-o țină pe Simona două ore și 35 de minute pe teren (6-3, 6-7, 6-1).
După victoria de la Budapesta, Simona Halep devenea cea mai bună jucătoare româncă din topul WTA, urcând de pe 30 pe 23. Totodată, Simona ajungea pe locul secund în lume la numărul de turnee câștigate în 2013, după Serena Williams.
Sursa tabel: Simona Halep Official Fanpage