Retrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (III) Campioană pe zgură, campioană pe iarbă!

0
1099

Simona Halep campioanaLa Nurnberg, Simona Halep câștiga primul său titlul în circuitul profesionist WTA și majoritatea dintre noi consideram că este o performanță foarte bună pentru acest an 2013, mai ales că vorbeam de o jucătoare care începuse anul în afara top 50. Simona avea să demonstreze că succesul pe zgura germană nu a fost doar rezultatul unei forme de moment, ci începutul unui bulgăre de omăt care începea să crească din ce în ce mai mare.

Explozia jucătoarei noastre a început să capete proporții la doar două zile după victoria cu Andrea Petkovic, atunci când Simona nu numai că începea un nou turneu, însă începea un turneu pe o suprafață pe care ea nu excela. Este vorba aici de iarba de la s-Hertogenbosch.

Un Bec(k) tare la început, apoi un galop de seturi câștigate la zero, 2-0!

Paradoxal, cel mai dificil meci al Simonei la ‘s-Hertogenbosch a fost chiar din primul tur, împotriva jucătoarei germane Annika Beck, pe care tocmai o depășise în clasamentul WTA. Pe iarba olandeză, Simona a depășit-o la limită, în două seturi, 6-1, 2-6, 6-3.

În optimi, cel puțin din punct de vedere teoretic, Simona, pe atunci doar locul 45 WTA, avea o misiune extrem de grea, cu numărul 11 mondial, italianca Roberta Vinci. Spre surprinderea tuturor, jucătoarea din România a arătat o formă de zile mari și nu i-a dat nici cea mai mică șansă italiencei. Cu 5 breakuri reușite în acest meci, Simona s-a impus cu un incredibil 6-0, 6-1, în fix o oră de joc.

De la cea mai bună din acest turneu, cel puțin din punct de vedere teoretic, Halep a jucat în sferturi cu o jucătoare mult mai modestă, Lesia Tsurenko (78 WTA). Jucătoarea noastră nu a întâmpinat absolut nicio problemă, scor 6-3, 6-1 și se califica astfel în treia semifinală WTA din ultima lună.

Semifinala de la Roma a făcut ca Simona Halep să-și pună multe speranțe în turneul de la Roland Garros. Din păcate pentru ea, acolo a întâlnit-o în primul tur pe Carla Suarez-Navarro (Spania), iar visul Simonei se spulbera încă din start. Ei bine, în careul de ași de la ‘s-Hertogenbosch, soarta i-a adus-o în cale din nou pe jucătoarea din Spania. În 60 de minute, Simona a dat tot ce a avut mai bun și s-a impus cu un categoric 6-3, 6-2. Astfel, Halep se califica în a doua finală din circuitul WTA în decurs de o săptămână.

După titlul pe zgură de la NurnbergSimona (45 WTA) juca pentru un nou titlu și pe iarba de la ’s-Hertogenbosch, împotriva mult mai experimentatei jucătoare din Belgia, Kirsten Flipkens (20 WTA). Cu un joc bazat exclusiv pe lovitura de slice, Flipkens nu i-a făcut față Simonei, jucătoarea mai agresivă și mai pozitivă în joc. Singurul moment mai greu în jocul Simonei a fost în setul I, atunci când, la 3-2 pentru ea, a revenit de la 15-40 și s-a distanțat la 4-2. În rest, meciul a curs într-o singură direcție, iar Simona, mult mai bună pe serviciul adversarei, a reușit cinci breakuri decisive.

Grație acestei victorii cu Flipkens, Simona ajungea la 10 victorii consecutive în circuitul WTA și urca de pe locul 45 până în top 30.

Articolul precedentMoment amuzant în Danemarca. Stale Solbakken s-a apucat să facă flotări
Articolul următorGolazo în Argentina de la centrul terenului, din lovitură liberă
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here