Înainte de a încheierea serialului nostru, #RetroLiga1, avem un mesaj pentru autorul lui: „Adrian Baciu, eşti un om care nu înţelege nimic din ce se întâmplă pe lumea asta, eşti un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un neanderthalian intelectual”. Pe această cale îi mulțumim domnului patron de la Rapid, George Copos, pentru că a pus la punct lucrurile și i-a arătat Baciului, un cioban de renume, cum stau lucrurile. Bravo, domnul Copos, pentru că, deși pușcărie scrie pe viitorul dumneavoastră, mai aveți timp și de promovarea blogging-ului în România. Vă urăm succes și atenție la săpun, nu se știe cum poate aluneca!

Revenind la oile noastre, ce expresie potrivită (vă asigur că n-a fost cu intenție), trebuie să spunem că, din păcate, #RetroLiga1 își ia astăzi adio de la fanii ei. Chiar dacă Liga 1 va mai exista vreo 3-4 ani, retrospectiva noastră este ca și îngropată, având în vedere faptul că scrisorile domnului Copos, fie ele scrise și dintr-o celulă, au o influență imensă în media din România. Acum, cât încă mai suntem liberi și avem grai, fie el din pix sau tastatură, haideți să vedem cum stau lucrurile cu un alt pușcăriabil al fotbalului românesc, pe numele său întreg… pe numele său întreg, dar hai să nu-i pronunțăm numele.

Spre tristețea a milioane de fani, acest individ patronează cel mai galonat club de fotbal din România, Steaua București. El este mare, tare, războinic al luminii, muștarul de pe mici, cel mai tare politician, cel mai puternic dintre cei puternici, cel mai bogat dintre cei bogați, însă nu este în stare să câștige titlul într-o ligă, am mai spus și cu alte ocazii, a panaramelor. Deci cum, bă, ”ucigaș de balaur”, tu, care ești cel mai cel din această țară, te lași călcat în picioare de dispăruți precum Unirea Urziceni sau desculți ca Oțelul Galați ?

Nu unu, nu doi, nu trei, nu patru, nu cinci, nu șase, ci șapte ani au trecut de când acest individ nu a mai luat un titlul în țara asta în care, din Moldova în Ardeal și înapoi în Muntenia, cu toții și-au pus medalia la gât. De faptul că acest individ trăiește într-o ipocrizie infinită, el nefiind nici pe departe așa cum se crede, ne convingem când privim lotul echipei Steaua, unul din care lipsesc niște piese esențiale unei echipe care vrea să facă performanță în Europa, nu doar în balega internă. În primul rând, echipa nu are un portar în care să-ți pui speranța că un meci de 90 de minute îl petreci liniștit. Apoi, lipsesc un fundaș dreapta, un creier la mijlocul terenului, întrucât Tănase este orice, numai creier nu, și, nu în ultimul rând, un atacant care să știe să marcheze, nu doar să fumeze și să vomeze.

Haideți să-l abandonăm pe proaspătul condamnat, cu suspendare, însă tot condamnare am văzut pe ecranele îngălbenite, și să vedem ce a făcut Steaua în acest tur cu prelungiri:

Echipa

Într-un campionat în care echipe precum Rapid și Dinamo sunt pe cale de dispariție, CFR Cluj se concentrează doar pe banul gros din Uefa Champions League (ceea ce nu e de condamnat), iar FC Vaslui jonglează cu antrenori, jucători și scandaluri, Steaua defilează fără probleme. Paradoxal sau nu, tocmai ultimii le-au venit de hac bucureștenilor, altoindu-le un 3-1 memorabil. În ciuda acestui eșec, Steaua și-a revenit și a măturat tot ce i-a ieșit în cale: Rapid, CFR, Dinamo, Astra și Petrolul, acumulând 47 de puncte, cu 10 mai mult decât locul secund, ocupat de Astra.

Antrenor

Obligat de parcursul neașteptat de bun al echipei, patronul nu a mai umblat la sacul cu ”lăcătuși”, ”stoichiți” și ”stani”, preferând să meargă pe mâna ”neamțului” Laurențiu Reghecampf. Acesta s-a descurcat relativ bine și este de apreciat acest lucru, având în vedere că în lojă e urmărit de lunatic, iar în boxa antrenorilor este plasat lângă cel mai tare manager, jurnalist, doctor, inginer, frizer, comentator, analist și tinichigiu din România. Numele lui îl știți.

Jucători

În Liga 1 faci foarte bine față și cu Nilă, Râpă, Dodel sau Nikolic, întrucât aici dai doar de desculți de la Chiajna, U Cluj sau Gloria Bistrița, însă dacă ieși în Europa cu aceștia, e vai și amar.

Concluzii:

Steaua a trecut de Ajax Amsterdam după un meci care ne-a validat toate opiniile de mai sus:

 Steaua nu are atacanți: Nikolic, Tatu & ceilalți sunt ZERO

– Steaua are un antrenor care merită toate aprecierile. În condițiile în care este înconjurat de ”elemente” precum patronul, managerul sau alți argați, Reghecampf duce, încă, o muncă extraordinară.

Patronul Stelei a demonstrat încă o dată că nu este decât un cioban de joasă speță. În loc să se bucure frumos după o victorie istorică, în urma căreia Steaua a arătat ca o echipă mare, acesta a început să critice pe toată lumea: șefii lui Ajax, jurnaliști, oameni politici. Modul este unul demn de silă și scârbă.

Una peste alta, BRAVO STEAUA, BRAVO JUCĂTORI ȘI BRAVO VOUĂ, cei care, după calificarea de aseară ați evitat posturile de ”sport” care, în loc să vorbească de această performanță, au adus pe micile ecrane show-ul dizgrațios al unui, cum bine zicea comunistul NEANDERTHALIAN!

 

* ATENȚIE! Fotbalul românesc este un pamflet! Să-și asume caracterizarea!

Sursa foto: Fotbalita

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here