RetroLiga1! Starurile Trek, Oțelul se sfărâmă!

0
1055

Înaintea acestui al cincilea episod din RetroLiga1 am avut o mare dilemă: Cu cine naiba să continui ? Să rămân în Moldova, la Galați, sau să trec munții, în centrul țării, la Mediaș ? Acest semn de întrebare este cauzat de clasament. Unii dau Oțelul pe locul 13, în timp ce alții dau trupa lui Pustai pe acel nemernic loc. Primii iau în considerare depunctarea trupei gălățene de către Comisia de Disciplină a FRF, pentru datorii către nu știu ce mafioți din lumea impresarilor, iar ceilalți sunt cu mintea ceva mai limpede, și știu că orice rahat din fotbalul românesc are în spatele său un duș cald și un Pantene…pro-V! Cu alte cuvinte, numai un inocent crede că Oțelul va termina campionatul cu penalizare de doua puncte, atâta timp cât clubul gălățean a fost mâna dreaptă a FRF-ului în ultimii ani. Nu putem uita cum Oțelul a fost făcută campioană de ochii larg închiși ai FRF-ului la hoțiile din arbitraj, iar apoi cum Marius Stan a mâncat poale din brâul cancerigen al Nașului, în momentul dezafilierii Universității Craiova.

 Să lăsăm trecutul în groapa cu mortăciuni de la FRF și să continuăm cu prezentarea Oțelului din Galați. Înainte de a ne face că analizăm prestați echipei din acest sezon, haideți să mai poposim un pic la capitolul ”finanțe dunărene”. În episodul trecut din #RetroLiga1 vă spuneam că Moldova, pe lângă un izvor al culturii române, este și un rai al bandiților și escrocilor. Ei bine, cum să cataloghezi situația de la un club ca Oțelul, care, deși a încasat 15 milioane de euro pentru participarea în UEFA Champions League, se vede penalizată pentru o datorie către niște rupți în cur de impresari ?! Nu cumva avem de a face aici cu o șleahtă de impostori ? ”Sunt datorii recunoscute de noi, pe care acționarii refuză să le plătească deși banii sunt în cont”, se văita Marius Stan în primăvară. Între timp, Stan ajungea Primar al Galațiului iar echipa o panaramă în Liga1. Judecați voi în ce parte curge Dunărea.

 Una peste alta, vorbim despre fotbalul românesc, un univers al bandiților. Să nu uităm că deschizătorii de drumuri în jafuri la nivel înalt au fost cei de la Unirea Urziceni, mai precis nea Bucșaru, cel despre care nici moșu’ lu’ dracu’ nu mai știe pe unde își cheltuie milioanele din Ligă. În aceste condiții, cei de la Galați au luat doar notițe.

 Cu sau fără notițe, haideți să vedem ce au făcut moldovenii în acest sezon de Liga1.

 Rezultate

Echipa a început relativ bine acest sezon, cu o victorie de moral în fața desculților de la Poli MMS Iași. Nu mai spunem că a fost o victorie adusă de arbitraj, pentru că nu vrem să-i facem inimă rea lui Ionuț Popa. Apoi a urmat o serie de 11 partide fără victorie în Liga 1. În acest timp, Oțelul s-a despărțit și de cel mai tare antrenor din istoria clubului, Dolărel Munteanu. Venirea lui Viorel Tănase nu a schimbat nimic pe termen scurt, iar prima victorie post-Dorinel avea să vină abia în etapa a 12-a. Din rezultatele Oțelului, bat la ochi următoarele: 1-4 cu Ceahlăul, blat-oglindă! 0-3 cu GSM Iașiblat-păstrăv și 3-2 cu Rapidultimul-cartuș!  Cu cele 20 de puncte (22 fără penalizare) Oțelul se află pe un modestino loc 13 (11). Oricum, fie că e pe locul 11 sau 13, tot o mare dezamăgire se numește clasarea fostei campioane a României din sezonul 2010-2011.

 Antrenori

După ce timp de mai mulți ani seceta avea să evite zona Galațiului, Dorinel fiind declarat de autoritățile locale ”Primul Irigator al Provinciei”, anii fără umezeală au revenit la malurile Dunării odată cu instalarea pe banca tehnică a unui muncitor de la ”fostul combinat”, Viorel Tănase. Acesta din urmă a demonstrat în doar 2-3 etape că poate depăși numărul de huiduieli la care fusese supus și Dorinel la începuturile sale la Galați. După acel 0-3 cu CBS Iași, Narcis Răducan l-a pus la zid pe Vio, declarând că fanii au toată dreptatea din lume să fluiere. Apropo, Narcis Răducan cică e Președinte la clubul gălățean. Din păcate, cred că lui Narcis nu i se potrivește țara, nu neaparat echipa, el fiind un tip mult prea calm pentru războiul cu rahat turcesc din România.

 Jucători

Dacă de-a lungul istoriei, Oțelul a fost expresia pensiei, cu TofanPelin sau Tănase în floarea vârstei a treia, în prezent lucrurile s-au schimbat … un pic, în sensul că nu mai sunt chiar atât de boșorogi. E adevărat, mai au ei câte un Paraschiv sau un Costin care se apropie de secol împreună, însă în rest totul e relativ acceptabil. Actualmente, cei mai buni jucători ai Oțelului sunt doi oameni care nu au jucat nici măcar o secundă în viața lor la clubul gălățean. Vorbim aici de transferurile făcute în această iarnă, Astafei și Vancea. Cei existenți deja nu au rupt copca de pe Dunăre, poate dor Pena să mai fi ciripit în 3-4 partide.

 Sursa foto: Fotbalita

Articolul precedentJose Mourinho, cel mai bun antrenor de club în 2012 în opinia IFFHS
Articolul următorCristiano Ronaldo face cel mai bun meci al lui de când e la Real Madrid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here