În urmă cu patru episoade, vorbeam la #RetroLiga1 de luzării de la Dinamo, cei care de decenii încearcă să nu mai fie penibili și să se califice odată și odată în grupele Uefa Champions League. Ei bine, astăzi îl avem pe unul care vine tare pe turnantă. Nu știu dacă vă mai amintiți de cursele de excepție ale Gabrielei Szabo, cea care venea ca vântul pe final de cursă și lua cel puțin o medalie. Așa și în cazul nostru, Adrian Porumboiu, un patron de patron din fotbalul românesc, vine tare pe turnanta penibilului din fotbalul românesc și cam iese învingător an de an.

La începutul fiecărui sezon, moldoveanul nostru dă din coate, din umeri, din picioare și, în special, din gură, că vrea titlul de campion în Liga 1. În final, asemenea unui grăjdar, nea Porumboiu varsă găleata cu lapte exact în fața clientului, și pierde campionatul în fața unor desculți. Ok, trebuie să recunoaștem că acesta a mai fost și furat ca-n codru, cum a fost sezonul în care Oțelul a ieșit campioană, însă cu toate acestea nu ai voie să ratezi titlul într-o întrecere în care ai de jucat, 90% din partide, doar cu panarame de echipe.

O altă greșeală pe care o face ”agricultorul” nostru de prim-rang este aceea că își cam vinde ”animalele bune” exact înainte de târg. Nu se poate ca tu, mare conducător de oaste moldoveană, urmaș al lui Ștefan cel Mare, să-l vinzi pe Wesley exact înainte de cel mai important meci din istoria clubului tău, și mă refer aici la dubla cu Fenerbahce. Este ca și cum domnitorul moldovean și-ar decapita oastea înainte de bătălia cu turcii de la Podul Înalt.

Vânzarea lui Wesley nu a avut repercusiuni doar în întrecerea europeană, ci și în bolnava noastră  Ligă I, acolo unde Vasluiul se zbate într-un anonimat profund. Pe undeva este și normal, având în vedere faptul că, același mare crescător de cucuruz, Adrian Porumboiu a început sezonul, ATENȚIE MARE, cu Marius Șumudică pe bancă! Deci cum ?! Tu, fost mare arbitru internațional, ai încredere că unul ca Șumi poate mai mult de o flegmă ș-o bucă arătată presei ?!!

În fine, să nu mai aducem în discuție asemenea fenomene și să ne îndreptăm atenția către fotbal:

 Echipa

Chiar dacă este pe podium, trupa moldavă are un ecart imens față de obiectivul visat de marele patron. Au fost destule nouă etape pentru ca marele antrenor Marius Șumudică să demonstreze lumii ce inspirat poate fi. Singura realizare a acestui antrenor-petardă al fotbalului românesc este victoria cu arhi-acuzatul și criticatul zilelor noastre, Laurențiu Reghecampf. În rest  rezultate de echipă plutonieră: victorii, remize și înfrângeri la scor. Cea mai ”dulce” pentru Porumboiu a fost cea cu rivalii de-o vară, CFR Cluj, un 0-3 de basm. După Șumi, pe bancă a venit monstrul Viorel Hizo, însă atmosfera la echipă era deja de balamuc, nea Adi intrând deja cu acuze de grajd la adresa celor mai importanți jucători.

 Antrenori

Nu poți, cu antrenori precum Șumi sau Hizo, să speri la mai mult de un loc pe podium. Dar poate că domnul Porumboiu nici nu dorește mai mult. Chiar nu văd de ce mai insistăm cu dicuția.

 Jucători

Un alt mare rateu al gigantului grânar al patriei a fost capitolul lot de jucători. Cu Wesley plecat la cei în alb cu munți de bani, Adrian a adus la echipă nume mari ale Ligii 1, dar cam bătrâne, printre care Dani Coman și Marius Niculae. Nu se poate spune că aceștia au fost chiar rebuturi, însă pentru o calificare în grupele Ligii și un titlul ai nevoie de un Wesley + .

* ATENȚIE! Fotbalul românesc este un pamflet! Să-și asume caracterizarea!

Sursa foto: Fotbalita

1 COMENTARIU

  1. Da…sa zicem ca pana acum Valuiul a varsat galeata cu lapte inainte de finalurile campionatelor, asta poate si dat fiind faptul ca exista dorinta foarte mare de a lua cascavalul ligii 1.
    Se poate numi ghinion, se poate meciuri neindreptatite pentru galbeni dar de cativa ani repeta greseala, Daca nici acum cand au zburat Dinamo (Luserii cum zice domnul Baciu) sau caruta Rapid si inca vreo cateva luptatoare la titlu,,, nu reusesc sa prinda roata de cascaval , va zic foarte sincer nici nu o s-o mai prinda in veci.
    In ceea ce il privea pe Wesley, nu cred ca o echipa sta intr-un jucator, plus de asta la ce varsta are in 2013 ar fi fost cam ultima galeata de lapte pentru Vaslui la capacitate maxima.
    Pe curand………

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here