RetroLiga1! Cum a furat Grinch Bușcă Universitatea Cluj!

2
2137

Retrospectiva campionatului intern poposește azi în curtea sau, dacă ținem cont de situația financiară, pe strada unei echipe cu o galerie frumoasă, dar cu uriașe probleme financiare, Universitatea Cluj. Este incredibil cum echipe cu un public așa de frumos și pătimaș, gen Politehnica TimișoaraUniversitatea Craiova și acum U Cluj, devin victimele unor bandiți gen Iancu, Mititelu sau Bucșe.

 Aceștia din urmă au toți un standard comun în mârlănia lor: vin (nu Jidvei, ci verbul), formează o echipă competitivă și, dacă se poate, cu câteva rezultate remarcabile pe plan intern și internațional,  apoi încep să se plângă de lipsa implicării autorităților, iar în final vând, pleacă sau ajung pe mâna DNA. Observați că în toată această ecuație, nea Adrian de la Oltenia a rămas pe dinafară, fără echipă și fără bani. Ce să-i faci, trebuie să existe și ”prostul satului”.

 Revenind pe Someș, trebuie să spunem că U Cluj se îndreaptă încet, dar sigur, către copierea destinului celorlalți ”studenți”. Principalul vinovat pentru această situație este așa zisul ”om de afaceri” Florian Walter, fost Florian Bușcă și, probabil, deși nu este oficial, fost Florel Cotoi. Făcând o paranteză, cum, bă, să te cheme ”Bușcă”?! Cred că nici Constituția nu permite acest lucru.  În fine, să revenim la universitățile noastre, acolo unde nea Bușcă este cam restanțier față de clujeni. După ce i-a amăgit în urmă cu câțiva ani, aducându-le un lot de jucători peste media Ligii 1 și odată cu el speranța că ”U” poate fi mai mult decât o echipă de desculți, Bușcă s-a sucit cu 180 de grade și a decolat de la Cluj. Partea goală a paharului este că Florică nu a plecat singur, ci cu cei mai buni jucători, lăsând în urmă doar un ambițios antrenor, Claudiu Niculescu. Acesta din urmă a fost pus să rezolve sarcina cea mai de seamă a românului: ”Să facă din rahat bici”. Să vedem ce a reușit.

 Rezultate

Cu o adunătură de loseri de la Concordia Chiajna, U-ul lui Claugol a început sezonul în ritm de ATP, încasând 6 (șasă) boabe de la flexibila echipă antrenată de Petre GrigorașPandurii Târgu-Jiu. Martorii oculari spun că în acel 6-2 ar fi marcat și femeia de serviciu a clubului gorjean, tanti Nina Bidon. Odată bătută măr, Universitatea a rămas fără Niculescu, demis de intervenția creierului  suprasilicomat al celei mai tari în păr agente de fotbaliști din fotbalul est-european, Ana-Maria Reghecampf Prodan. Aceasta din urmă avea să reprezinte umbra lui Walter la Cluj. Tot cu ea la timonă, U începea să ia apă din ce în ce mai mult: 1-5 cu Steaua, criză acută de lichidități, scandal cu fanii, au fost doar câteva aspecte care au creionat o pre-Apocalipsă a clubului fanion al orașului. În cele din urmă, Ana a plecat, însă mocirla în care intra Universitatea avea să fie din ce în ce mai mare. Cele 17 puncte și locul 16 în clasament nu par a anunța un an 2013 cu viitor în Liga1 pentru ”șepcile roșii”.

 Antrenori 

La acest capitol, clubul studențesc stă destul de bine. După cele 90 de minute plus prelungiri în care echipa a fost condusă de Claudiu Niculescu, la Cluj a poposit Cristi Dulca, un antrenor în acord cu obiectivul echipei: subsolul clasamentului. Cum era logic, nici acesta nu a stat mult și ,după 10 etape, U avea alt antrenor, un tip din cadrul clubului pe nume Popescu. Cum Popescu a fost prea puțin, conducerea fantomă a clubului l-a angajat pe EL, cel mai mic cu ”energia” mare din România, Marius ”Cohones” Șumudică. Pentru că la casa de nebuni boul urcă greu dealul, sau cum naiba s-o spune, Șumi a stat la Cluj exact 90 de minute, după el revenind, cine altcineva, decât Popescu!

 Jucători

Aproape 90% din lotul lui U Cluj a venit de la Concordia Chiajna, dezmembrată după plecarea lui Reghe la Steaua. Din păcate pentru U, toți jucătorii veniți nu au reprezentat decât niște panarame, cu care nu-ți faci treaba nici într-o ligă inferioară. Unicul fotbalist care mai activează, sau activa, la echipă este portarul Balauru, în rest numai Paulini, Santoși și Manguști de 2 lei și 30 de bani.

Sursa foto: Fotbalita

Articolul precedentAnkaragucu – Konyaspor întrerupt după ce fanii celor două echipe au intrat pe teren!
Articolul următorUn spectator din Olanda a fost contaminat cu “boala” lui Balotelli!

2 COMENTARII

  1. Acest Walter rebotezat la groapa de gunoi a fotbalului este un potlogar alintat de lingăul său de serviciu, Limoniu, cu apelativul indecent de „mare om de afaceri”. Cu privirea de șarpe abia aruncată peste ochelarii de cal, cu o aroganță vecină cu asasinarea bunului-simț, acest afecerist veros a acționat cu bună-știință pentru scoaterea „Șepcilor Roșii” de pe eșichierul Ligii. „U” a încercat să supraviețuiască în urma „loviturii de la palat” și a trăit prin căldura împrumutată de la bravii ei suporteri și de la cei doi antrenori sufletiști: „Papi” și „Solo”. Cât despre Bușcă – Walter așteptăm verdictul procurorilor și promitem să nu-i facem nicio vizită acolo unde va fi „ascuns”. „U” este și va fi mereu, indiferent de groparii care o pândesc, echipa fanion a Transilvaniei românești.

  2. Schema de la U Cluj e transparenta si ieftina. O sleahta de mitici smecherasi, care nu aveau loc in Bucuresti de smecheri mai mari, au venit sa-i faca de lovele pe aia din Cluj. Busca (expulzat de la Dinamo), Felix Grigore, jucatori precum Bostina, Cristea, Bornescu samd. Au incropit o echipa care promitea ceva-ceva (mai mult vindea puncte, dar e alta poveste), pentru a atrage suporterii si a santaja astfel autoritatile. Treaba e ca aia de la primarie, ardeleni cu cap fiind, nu i-or dat banii direct lu Busca (cum ar fi vrut el) ci au construit un stadion. “Investitorul” si-a luat jucariile mai valoroase si a plecat la Ploiesti (ca acolo a gasit fraieri mai docili), iar ciurucurile le-a lasat la Cluj, sa le plateasca prostii salariile. Si a trimis-o pe Prodanca pe post de recuperatoare. Eu am ramas siderat de nesimtirea cu care presedinta-playboy pretindea bani de la autoritatile locale si le santaja cu mutarea echipei la …Buzau. Ca si cum nu era de-ajuns ca toata lumea stia ca, prin Busca si Prodan, “U” devenise lacheul Stelei, mai trebuia efectiv mutata in fieful ei, la Steluta Buzau…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here