RetroLiga1! CSMS Iași, Teoria Retrogradării Fine!

0
1345

Sorin CartuÎn mileniul III încă mai există oameni care nu au baie, oameni care au WC-ul în curte, oameni care nu au auzit de internet, oameni care încă mai cred că Ion Iliescu e Președintele României și oameni care încă mai au încredere în calitățile de antrenor ale lui Sorin Cîrțu. Primele categorii nu le putem indica cu precizie, întrucât e vorba de 60-70% din România, însă pe ultima o putem analiza în amănunt chiar în Retrospectiva noastră cea de toate zilele.

Povestea noastră începe în Copou, care Copou este un cartier în Iași, aflat pe dealul cu același nume. Pe noi ne interesează însă povești din cartier, astea aparțin de BUG Mafia, ci echipa de fotbal din Iași, alintată ”echipa din Copou”. Ei bine, băieții din Copou, șefii cum ar veni, pentru că la ei voiam să ajungem, prin etapa a 27-a a Ligii 1, după un eșec suspect (am zice noi, cârcotașii) la Severin, au decis să-l demită pe Liviu Ciobotariu. Până aici nimic anormal, până la urmă cine nu demite antrenori în lumea asta ? Adevărata avalanșă de uimiri vine în momentul în care Florin Prunea & Copouania au anunțat numele noului antrenor.

În cinstea noului antrenor începem alineat nou, pentru că acesta este mai nociv decât un cutremur. Cutremurul îți mai lasă în viață un câine, o țiglă, o soacră, un Ion Iliescu (sorry, el e nemuritor și avem voie să repetăm comparațiile cu ”bunicuța”) dar Sorin Cîrțu, căci despre el este vorba, nu-ți mai lasă nici oxigenul. Sorin Cîrțu este un adevărat Einstein al retrogradărilor. După ce a șters de pe harta Ligii 1 echipe precum Extensiv, Dacia Mioveni, FC Național sau Pandurii Târgu Jiu, ”inteligenții” de la Iași mai vedeau în Sorinaccio o salvare și l-au angajat să-i salveze și...i-a salvat din Liga I și i-a dus în Liga a II-a.

Să o luăm acum din capul Copoului, întrucât la distrugerea echipei au contribuit mai mulți actorași, Sorin fiind doar cel cu bomboana:

Rezultate

Dacă Bistrița lui tata Jean a fost ”serioasă”, păstrându-și atât antrenorul cât și poziția în clasament, cei de la Iași s-au situat la polul opus, schimbând tot, de la femeia de serviciu până la Ciobotariu și poziția din clasament. Cu 18 puncte, după maxi-tur se situau pe un dătător de speranțe loc 15, în vreme ce după finalul campionatului au căzut până pe locul 17, cu un total de doar 26 de puncte. Așadar, opt puncte în 15 runde, câte patru de partea fiecăruia dintre cei doi antrenori, iată o împărțeală ca între frați. Echipele care s-au milogit cu SMS Iași au fost: CFR Cluj, Gloria Bistrița (logic să fie ele, surorile blatului), Concordia (ăștia nu au bătut pe nimeni din vremea războaielor dacice) și U Cluj (aici a dat Țigănașu un gol în urmă căruia Cîrțu a rămas cu un tic nervos: zice ”Mânca-ți-aș” ori de câte ori vede un gol)

Jucători

Dacă în turul campionatului l-am avut pe Adrian Pătulea în postura ”vedetei”, returul s-a bazat exclusiv pe Ionuț Irimia. De profesie portar, jucătorul Iașiului ne-a demonstrat că nu tot ce zboară în timpul unui meci este minge. Am văzut la meciul Steaua – CSMS Iași 3-1, din Ghencea, cum Ionică a ratat mingea exact cum ratezi o gâscă înainte s-o tai. După ce o crești un an de zile, îi dai să mănânce zilnic, ieși cu ea la iarbă verde vine și ziua în care mama îți zice: ”Prinde gâsca, facem tocană”. Iar tu mergi s-o prinzi și, în loc să-ți fie recunoscătoare și să stea potolită, gâsca își zboară din mâini. Ei bine, exact așa s-a întâmplat și cu Irimia. După ce echipa lui s-a chinuit o repriză să-l ocrotească, oferindu-i și un 1-0, el vine și scapă balonul din mână ca un amator exact în minutul 45. Aceștia au fost jucătorii Iașiului în acest retur, niște gâște!

Antrenori

Am folosit la Gloria Bistrița singularul ”antrenor” și parcă ceva nu a mers. Mă simțeam ca un grătaragiu care și-a uitat berea acasă. Nu, frate, când vorbim de o echipă din România se folosește întotdeauna pluralul ”antrenori”. Nu există un club român ”respectabil” care să nu-și fi schimbat cel puțin o dată antrenorul. ”Respectabili” sunt și cei de la CSMS Iași. Au început cu Popa, dar nu cel cu slujba, ci ăla cu carisma, au abandonat carisma și l-au adus pe Liviu Ciobotariu, iar în final și-au tăiat craca de sub picioare și au semnat cu Sorin Cîrțu. În ceea ce-i privește pe ultimii doi, cei care ne interesează pentru acest mini-retur, aceștia au fost la fel de buni sau, mai bine zis, la fel de slabi, acumulând fiecare câte 4 puncte!

Barometrul presiunii blatului la Iași! 

În ciuda faptului că au avut un retur în urma căruia au retrogradat, ieșenii nu au dus lipsă de eticheta de ”suspecți” într-o serie de partide. Reacțiile lui Prunea de după blatul Steaua-Viitorul sunt, pe cât de conforme cu realitatea, pe atât de ipocrite, întrucât vin din parte unui personaj obișnuit să aibă un BPBL oversized!

CSMS Iași – CFR Cluj 1-1! BPBL = 79% La vremea disputării acestui meci, clujenii încă mai sperau că remiza din tur cu ieșenii (2-2), adăugată unui alt punct în Copou, ar putea reprezenta un bun reverse pentru sezonul viitor. În final ți-au luat o mare țeapă!

CSMS Iași – Viitorul Constanța 1-2! BPBL = 79% Lăsând la o parte victoria logică cu Bistrița, trebuie să spunem că trei echipe a învins Viitorul lui Hagi în acest retur, toate cu un mare semn de întrebare în privința corectitudinii: Steaua, Dinamo și CSMS Iași. Pe ultima au învins-o în condiții mega-extreme. De la 1-0 pentru Iași și om în plus, după eliminarea lui Lazar, Viitorul a revenit și s-a impus cu 2-1. În ciuda acestor ”derapaje de fair-play”, tocmai Florin Prunea e cu ciocul mare și îi acuză pe alții de blat. Rușinică, eroule!

CSMS Iasi

 

Articolul precedentRoland Garros! Finala feminină: Maria Sharapova – Serena Williams sau David vs. Goliat!
Articolul următorSalvaţi AS Cannes!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here