Anul 2013, România, Chiajna, județul Ilfov. Nu, nu vă dau locația unui film românesc făcut de nu știu ce regizoraș de cartier, ci datele unei echipe de răsunet a patriei care, în maxim 2-3 ani, nu va mai exista nici în memoria cache a google-ului! Chiajna, Concordia Chiajna, este o echipă de colțul străzii, apărută pe prima scenă a fotbalului românesc așa cum o ciupercă otrăvitoare apare după o ploaie caldă de iunie Cu siguranță că mulți dintre voi își mai amintesc că în regiune, undeva în jurului anului 2000, o altă echipă de tristă amintire, cu o prezență iluzorie pe prima scenă, își făcea nevoile șmecherești. Este vorba de celebra Rocar București, satelitul mai mult decât oficial al celor de la Dinamo, echipa care se confunda cu numele ”comandantului” Gigi Nețoiu. Ei bine, despre Concordia vom vorbi peste câțiva ani exact ca despre Rocar. O echipă mică din toate punctele de vedere, cu ”prietenii” dubioase și interese meschine în fotbalul românesc.

Interesant este că înaintea debutului acestui campionat cu toții vedeau Chiajna drept principală candidată la ultimul loc, având în vedere plecarea în masă a jucătorilor și a staff-ului tehnic, în frunte cu talentato-controversatul Laurențiu Reghecampf. Cu toate acestea, echipa nu a căzut atât de mult, cel puțin nu până în groapa retrogradării, fiind plasată într-o zonă liniștită a Ligii 1, în ciuda faptului că dispune de un antrenor liniștit din toate punctele de vedere și cu un lot de jucători mai mult decât mediocru.

 Rezultate

Concordia a adunat 24 de puncte după primele 19 etape al sezonului, plasându-se pe locul 10,  o adevărată performanță, având în vedere cele enumerate mai sus. Aceștia au alternat rezultatele bune, în care și-au depășit condiția de echipă sătească, cu cele în care și-au arătat, voit sau nevoit, adevărata valoare. De exemplu, Chiajna a remizat cu Dinamo, apoi s-a metamorfozat în echipa bwin și a pierdut la Ploiești, 3-6 cu Astra. Remiza cu Dinamo nu a fost neapărat un rezultat mare, însă ”tradiția” locului spunea că alb-roșii trebuiau să câștige. Apoi, după alte puncte strânse cu echipe de umplutură, Chiajna a dat nas în nas cu Reghe. Față de tur, când Steaua se impusese cu un 1-0 chinuit, acum Concordia a arătat cine e șeful șefilor și a luat un 0-6 pe care nici Hănescu nu-l lua de la un Federer în zi mare.

Antrenor

Tăcut, liniștit, om la locul lui, Ilie Stan continuă să impresioneze în fotbalul românesc prin discursul său arhaic. Adevărul e că la ce jucători are Concordia, chiar nu-ți trebuie un vocabular de Dinu sau Sinescu, fiind destul să adopți stilul oralității lui Marius Lăcătuș, ceva de genul: ”Băăăăăă….băăăăăă…băăăăăăăă” iar apoi un apoteotic ”Băăăăă…băăăăăă…..băăăăăăăăăăăăă”

Jucători

Ispir, Zuluf, Bambara sau Purece sunt nume pe care se bazează Ilie Stan în vederea unei eventuale salvări. Printre acești necunoscuți, își face simțită prezența și un dinozaur, Sorin Ghionea, cel care , pentru a fi legitim pentru pensie mai are nevoie de câțiva ani de activitate.

Sursa foto: Fotbalita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here