RetroLiga1! Concordia Chiajna, poftiți la castraveți, că fotbal n-avem!

0
1733

Ilie StanCu lacrimi în ochi și ceapa-n farfurie, ieșim astăzi din zona echipelor care au spus ”adio” primei scene a fotbalului românesc. Deși s-a situat peste Gloria Bistrița, CSMS Iași și CS Severin, echipa pe care o vom măcelări astăzi, Concordia Chiajna, a fost, este și va rămâne una dintre cele mai slabe echipe pe care le-a dat Liga 1/Divizia A în istoria ei. De la primar, antrenor, jucători și până la ultimul ”băga-mi-aș” din tribune, Concordia Chiajna a fost o echipă de comă a fotbalului românesc din secolul III.

Ori de câte ori vedeam la TV un promo care începea cu ”Numai la xsport puteți vedea în această rundă meciul Concordia vs. X/ X vs. Concordia” undeva, în subconștient, o rangă apărea în mâna noastră și dădeam în ecranul televizorului până îl făceam bucățele. Pentru a vă da seama cum au fost meciurile Concordiei (voi, cei care nu le-ați urmărit meciurile și bine ați făcut) acestea au fost cam de 10 ori mai urâte, închise, ursuze decât meciurile echipelor antrenate de Sorin Cîrțu în trecut.

Iată și reperele echipei din acest mini-retur:

Rezultate

Parcursul Concordiei din acest sezon a fost echivalent cu cel al unui politician român, de exemplu Marean Vanghelie, care încearcă să intre la facultate an de an, dar pentru că nu are pregătire nici de clasa a II-a, dă rateu după rateu. Exact așa era și Chiajna. Echipa asta încerca să câștige de o veșnicie, deși nu avea nici un atu care să-i confere poziția învingătoarei. În cele foarte din urmă, echipa ilfoveană a reușit să câștige un meci, însă a făcut-o mult prea târziu pentru a se mai salva de la pită cu gem și ceai. După cele 24 de puncte din tur, un număr absolut INCREDIBIL de puncte acumulate de o echipă atât de slabă, Concordia a ajuns la 33 după finalul campionatului. Din ultimele 12 puncte obținute de Chiajna, șase vin din meciuri cu Gloria Bistrița. Așadar, doar șase echipe primesc titulatura de ”proasta satului” din perspectiva retrogradatei. Acestea sunt: CS Severin (1-1), FC Vaslui (1-1), CSMS Iași (1-1), Rapid (0-0), Petrolul (1-1) și, bineînțeles, CFR Cluj (1-1)

Jucători

În Liga 1 au existat zeci, poate sute de echipe care au avut loturi destul de nivelate din punct de vedere tehnic, însă o adunătura de jucători praf și pulbere precum la Concordia Chiajna nu ne-a mai fost dat să vedem. Absolut nimic de calitate nu a existat la această echipă. De la portarul Niță, o nulitate luată de Steaua, probabil la beție, fundașul cu nume de floare dar cu evoluție de fasole bătută, Narcisse Bambara și până la atacantul Wellington Da Silva, brazilian doar la culoare, tot lotul Concordiei a fost unul ”dinamită”.

Antrenor

Iar când ”haita” de mai sus mai vine și pe mâna unui ”maistru” precum Ilie Stan, e clar că ”Houston, we have a problem”. Pe omul ăsta nu-l ascultă nici propriu câine, darămite o echipă de fotbal, care mai e și redusă din toate punctele de vedere. Cei de la LPF au încercat să ajute clubul ilfovean, prin trimiterea în tribune a marelui Iliesta, însă suspendarea lui nu a ajutat cu nimic, iar celebrul  ”Băăăăăă….băăăăăă…băăăăăăăă” și-a făcut din nou simțită prezența.

Barometrul presiunii blatului la Chiajna! 

Are și blatul mândria lui!

Concordia Chiajna Ilie Stan

 

foto: @ioanitoaia

Articolul precedentMircea Lucescu: “Nimic nu mă va face sa plec de la Donetk în următorii doi ani” !
Articolul următorFanii mexicani cer iertare pe twitter
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here