RetroLiga1! CFR, de la bal la Cannes și din flux în reflux..financiar!

0
1063

Dacă în Liga 1 există o echipă completă, la care toate elementele, fie ele ortodoxe sau neortodoxe se coagulează pentru a realiza profit, rezultate și performanță, aceasta se numește  CFR Ecomax-Domo-Persil Cluj Napoca 1907. Ingineria lor este foarte, foarte simplă și se realizează după scenariul: alba-neagra!

Deși nu recunosc, Arpi și Muri demarează toată această situație de tipul flux și reflux cu bună știință, ei fiind doi oameni cât se poate de realiști. Știind că plapuma lor nu se poate întinde la fel pe durata a doi ani consecutivi, aceștia atacă, se repliază, atacă, se repliază la infinit.

Retrospectiva noastră îi prinde în pasa neagră, reflux și repliere, însă nu vă lăsați influențați de negativismul termenilor, întrucât la CFR Cluj nu se plânge, ba din contră, se numără profitul acumulat în sezonul precedent, dar și cel care continuă să vină din diferite ”vaci” ale prezentului.

Dacă vă întrebați din unde a venit și vine ”mulsul”, ei bine aflați că de peste tot. În primul rând a venit din Uefa Champions League, acolo unde echipa a jucat ca niciodată și merită apreciată. Apoi, profitul vine din vânzarea mărfii, cunoscută în fotbal și ca ”jucători”. Sougou și Bastos reprezintă aici două income-uri cu care toată Liga1 nu s-a întâlnit în această pauză competițională. În cele din urmă, profitul CFR-ului mai vine și de la negru, iar sezonul în care Oțelul a luat titlul este definiția perfectă a acestui gen de income, cam neortodox, însă destul de bun în perspectiva ”fluxului”. Așadar  atenție la acest retur neortodox. Dar până la viitor, haideți să vedem trecutul.

Echipa

Fiind sezonul bisect, CFR Cluj nu are nici cea mai mică intenție de a se lupta pentru titlul de campioană și, în măsura în care poate, mai bagă niște puncte ici-colo. Din nefericire pentru ei, în acest sezon Steaua a cam omorât bătălia pentru titlu, nemaifiind nevoie de donații din partea clujenilor, cum a fost cea cu Oțelul de acum doi ani, astfel că Muri & Arpi ar trebui să ”deie” puncte celor de jos. Între timp, cu cele 32 de puncte adunate, ardelenii ocupă un loc 5 nedemn de parcursul lor din Champions League. Uitându-ne în urmă, la turul lărgit, observăm cum CFR a fost învinsă clar, ca joc,  de Steaua, neverosimil, de pre-defuncta Rapid frumos de Astra Ploiești ajunsă-n Giurgiu, istoric de Viitorul și arbitrabil de Pandurii Lignitul.

Antrenori

Mulți spuneau că Ioan Andone este cel căruia i se datorează titlul din finalul sezonului trecut. Imediat, Arpad Paszkany a venit și a pus lucrurile la punct: NU Andone, ci el, marele Arpi a luat titlul din sezonului 2012-2013…și probabil că nu numai. După ”Fălcos”, pe banca CFR-ului a venit un firav portughez, Paulo Sergio. Deocamdată, acesta rezistă, însă la echipa pe care o are nu poate emite mari pretenții la o eventuală prelungire a contractului. Cu cât un antrenor al clujenilor este mai lăudat de Arpi și de Muri, cu atât viața lui este mai scurtă.

Jucători

Din păcate pentru viitorul frumos al CFR-ului în Europa, Arpi a decis că e nevoie de un surplus financiar în prag de an 2013 mai mult decât sumbru din punct de vedere financiar. Cum spuneam și mai sus, Bastos și Sougou au fost marfa de export a clujenilor. În schimb, nu au prea venit scule, și asta se datorează unui lucru extrem de simplu: CFR nu mai vrea nimic acolo sus, ci doar, eventual, Cupa României.

Sursa foto: Fotbalita

Articolul precedentRetroLiga1! Buşcă şi putoarea lată, la un club lucra odată!
Articolul următorRefuzat din cauza convingerilor politice
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here