ionel ganeaDupă ce au pierdut meciul cu Walter Florian Bucșe sau viceversa, încă nu se știe sigur, cei de la U Cluj au reîntregit rândurile și au luptat ca niște eroi pentru rămânerea în Liga 1 pe teren. Din păcate pentru ei, după lupte seculare a venit un anunț cutremurător pe finalul sezonului: RETROGRADARE DIN CAUZA LICENȚEI! Pe undeva era și logic să nu beneficieze de licență. Era destul să privești echipamentul de joc al clujenilor și realizai că bate un crivăț violent prin buzunarele echipei. În ciuda sărăciei, se pare că TAS-ul i-a salvat, iar ”U” va juca și din sezonul viitor tot pe prima scenă.

Cu tot cu acest crivăț, Ganea și oastea lui de români, în fruntea căreia s-a aflat un nigerian, Tony, au luptat ca la Oarba și s-au salvat relativ lejer de la o retrogradare care părea iminentă. Față de echipa extirpaților de la Chiajna din tur, la Cluj am avut în acest mini-retur o cu totul altă înfățișare a lotului. Brazilienii de coada vacii aduși de Ana-Maria Prodan au fost duși de Someș iar în locul lor au apărut un Buleică, un Borza, mult mai modești ca personalitate, dar mult mai fotbaliști în teren.

Iată câteva repere din acest final de sezon:

Rezultate

După un eșec cu Steaua, relativ greu din perspectiva campionilor, U Cluj a avut o serie prin care și-au anunțat prezența, din punct de vedere sportiv, și în sezonul viitor de Liga 1. Din această serie de șase meciuri fără eșec, clujenii au scos 12 puncte vitale, cu echipe mult mai bine clasate: Astra, FC Brașov sau Dinamo. Au urmat apoi și înfrângeri, însă printre el s-au mai intercalat succese cu Vaslui, Oțelul și Rapid, iar U s-a salvat cu brio.

Jucători

După cum spuneam, cei mulți și proști aduși de ANP au fost, cum zicea Vanghelie, ”ejaculați” de la Cluj și echipa a fost reîmprospătată cu jucători de-ai casei. Conduși de vârful de culoare Tony, aceștia au dat un randament neașteptat.

Antrenor

Mai mereu încruntat și cu o meclă de ”rupt Muduri”, Ionel Ganea a fost surpriza plăcută a sezonului la U Cluj, reușind să arate că știe și cu creierul, nu doar cu pumnul și talpa. Rămâne de apreciat calmul acestuia după meciul cu Dinamo, atunci când, din motive canine nebănuite, Cornel Țălnar, un țăran cu buletinul pierdut în cucuruz, l-a împins pe Ganea ca pe un gunoi. Acesta din urmă i-a arătat primitivului că are creier și nu i-a răspuns, lucru de apreciat.

Barometrul presiunii blatului la U Cluj! 

Meciurile de acest gen s-au semnalat pe arii relativ restrânse la Cluj, fiind depistate doar în duelurile cu vecinii ardeleni de la Gaz Metan Mediaș și, pe alocuri cu CSMS Iași, din milă!

RetroLiga 1 U Cluj

 

foto: @ioanitoaia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here