RetroLiga 1! Petrolul Ploiești, o ”guriță” europeană!

0
1006

PETROLUL

Petrolul Ploiești este genul de echipă despre care poți vorbi ore întregi de bine, însă la un moment dat bagi un mare ”DAR”. Echipa asta joacă fotbal, are un antrenor bun pentru nivelul Ligii 1, are suporteri așa cum nimeni nu mai are, pare că nu are probleme mari financiare, DAR. Dar, ce naiba să punem după acest ”dar” care ne sare în ochi? Așa perfectă cum pare, echipa prahoveană a fost aproape de a rata Europa pe finalul sezonului. Ok, Cupa a câștigat-o pe merit și pe valoare, însă în campionat au tremurat serios pentru locul 3.

În mod normal, la ce lot a avut Petrolul, locul 3 este unul modest, ca să nu zicem rușinos. Ceva s-a întâmplat în tur, atunci când la echipă a fost un element ”strâmb”, despre care nu are rost să vorbim acum, întrucât nu ne este în vizor.

Tot la această echipă, un așa-zis sponsor, pe nume Florian ”Bucșe” Walter, era așa de util performanței precum este un gândac de colorado cartofului. El a fost atât în tur, cât și în retur, fiind un fel de a cincea roată la căruța echipei. Gurițele spun că la pauza meciului cu Viitorul acesta ar fi intrat la vestiarul echipei, din postura de băgător de seamă. Aceleași surse spun că antrenorul Contra, și dacă a făcut asta trebuie să-i facem o statuie, l-ar fi ejectat afară pe Bucșe ca pe un, și nu facem reclamă la Romchestia aia, gunoi!

La ora la care am scris articolul, situația la echipă încă părea roz. La ora la care edităm articolul, lucrurile au devenit cenușii. Bokila a plecat, banii au întârziat, Contra s-a înfuriat, Steaua i-a călcat și situația a degenerat!

Să revenim acum la prima noapte de pace:

Rezultate

Așa cum ne-a obișnuit și pe vremea Poli Timișoara, Cosmin Contra este campionul remizelor. Guriță nu pierde meciuri, însă nici nu prea câștigă. Dacă este bine sau rău, nu se știe clar, însă Petrolul, fără niciun eșec în mini-retur, a tremurat până în ultima secundă pentru un loc de Europa League asigurat de campionat. Ok, a venit Cupa, însă până atunci s-au mușcat de urechi cu cei de la Gaz Metan Mediaș ca-n filmele cu proști. Noroc cu remiza dintre Pandurii și Astra.

Jucători

Petrolul a avut și încă mai are unul dintre cele mai puternice loturi din Liga 1. Chiar dacă Bokila e pe ducă, la echipă încă mai sunt piese grele. Rămâne de văzut de grele vor fi ele dacă buzunarele sunt goale.

Antrenor

După cum spuneam mai sus, Cosmin Contra merită toate laudele din lume pentru gestul său față de acel element. Pe de altă parte, strict ca antrenor, Contra este mult peste media Ligii 1. Nu este el din cală afară de talentat și de inspirat, însă dă clasă oricând unui rupt în fund într-ale tacticii precum Ilie Stan, Magiun Barbu sau Viorel Tutankamon Hizo.

Barometrul presiunii blatului la Ploiești!

Not necessarily

Petrolul Retroliga

foto: @ioanitoaia

Articolul precedentVIDEO: Un fan ii imita pe cei mai buni rutieri din Turul Frantei
Articolul următorLe Tour intră în ultima săptămână

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here