RetroLiga 1! Pandurii, blindați cu bani publici spre Europa!

0
1547

panduriiDacă în episodul trecut de RetroLiga1 vorbeam de o echipă aproape perfectă, cel puțin la o primă vedere, astăzi vom vorbi despre o grupare mai mult decât dubioasă. Pentru cei mai mulți dintre dumneavoastră, Pandurii Târgu Jiu este o grupare liniștită din provincie care nu poate fi pusă la aceeași masă cu ”suspectele” campionatului. Și așa stau lucrurile, însă nu pentru că celelalte ar avea probleme, ci pentru că gorjenii ”inocenți” ar fi cei cu ”bube” pe cap.

Există probe clare care atestă faptul că nea Mărin Miliardar Condescu este ”miliardar” pe banii statului. Nu, nu al ”statului degeaba”, ci chiar al acestui stat român putred, dar adeseori putred de bogat pentru șmecherași. Cică echipa ia anual 5 milioane de euro numai de la stat. Dacă mai punem la socoteală transferurile, drepturile TV și parandărătul nelipsit spațiului mioritic, ajungem la un număr format din două cifre.

În ciuda acestor realități, nea Mărin, un tip care trăiește practic în puf, se plânge 24/24 de ore de diferite probleme. De remarcat este atitudinea lui în momentul în care s-a pus problema ca Pandurii să ia locul Stelei în preliminariile UEFA Champions League. În loc să zic da, ne băgăm, de ce nu, Condescu a zis un ”Doamne ferește” mai mult decât dubios.

Să-i lăsăm să facă treabă în Europa League și să-i lăudăm dacă o vor face. În schimb, dacă se vor face de râs, să nu se plângă de o ”tragere în țeapă” a mass-media. Capacitate ar avea din punct de vedere al lotului, cel puțin până în play-off. Dacă acolo vor da de o super-forță, chiar nu le putem imputa o eventuală ratare, însă pot fi și norocoși.

Norocoși nu au fost în Liga 1, ci valoroși, însă nu din cale afară, ci mult mai valoroși decât cei din urma lor, precum Dinamo sau Vaslui.

Rezultate

Spre deosebire de Petrolul, care mergeau din egal în egal, cei de la Pandurii, cu un matematician la timonă, au adoptat o metodă mult mai profitabilă. Au mers din victorie în înfrângere. Mai bine o victorie și un egal decât două egaluri, nu ? Probabil asta e fost teorema lui Pustai, imprimată oltenilor lui Condescu. În final, chestia a dat roade și echipa este acum în Europa League din postura de vice-campioană a României.

Jucători

În ciuda plecării lui Alex Maxim la VFB Stuttgart, Pandurii nu s-au pierdut cu firea și au venit în prim-plan cu alți jucători extrem de talentați. Nistor, Matulevicius, Anton și Nicoară au câștigat suficiente puncte pentru locul european.

Antrenor

Mulți au fost sceptici la numirea lui Pustai în locul lui Grigoraș, însă medieșeanul a demonstrat că nu este dependent doar de Gazul și poate face performanță oriunde. Rămâne să-l vedem în Europa.

Barometrul presiunii blatului în zona lignitului! 

Slabă producție!

Pandurii Retroliga

foto: @ioanitoaia

Articolul precedentSteaua Bucuresti – Vardar Skopje 3-0 . Debut cu dreptul in Europa
Articolul următorLuis Suarez face de toate pentru o companie din Uruguay!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here