RetroLiga 1! Hopa Georgică, vinde Rapidul și se ridică!

0
1319

rapidDragă domnule Copos! Au trecut iată cinci luni de când mi-ați scris și m-ați făcut, pe bună dreptate, ”un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un neanderthalian intelectual”. Toate acestea au venit ca urmare a portretului pe care vi l-am făcut, tot pe bună dreptate, ca să păstrăm aceeași categorie WBA,  „bandit”, „infractor”, „hoţ”, și, pentru că asa vă place „comunist împuțit”. În toată această perioadă v-am văzut aproape săptămânal la televizor, însă nu pe stadioanele de fotbal, acolo unde vă plăcea cel mai mult, ci prin sălile de judecată. Aveați o față de om abătut, trist, călcat de tractor, însă păreați în continuare stabil și calm. Cu alte cuvinte, nu erați un Mitică Dragomir, gata în orice secundă să-și bage ceva în jurnalistul care l-a călcat pe coadă. Era și culmea ca dumneavoastră, un reprezentant de seamă al comunismului să cădeți în cealaltă extremă, una în care colegul de boxă, Giovani excelează. Apropo de boxă, trebuie să vă felicităm pentru că, cel puțin deocamdată, ați scăpat. Atât în Dosarul Loteriei, unde cică aveți o evaziune de un milion de euro sau dolari, naiba mai știe, oricum e mărunțiș pentru dumneavoastră, cât și în Dosarul Transferurilor, unde ați mai băgat în buzunar ceva, cam cât de o șaorma cu de toate.

Așadar, domnul Copos, patru ani cu executare la Loterie plus cinci ani cu executare la Transferuri fac nouă ani pe care i-ați driblat… deocamdată. Cu toate acestea, aș vrea să vă întreb cum e ? Nu, nu mă refer la sănătate, ci la viața dumneavoastră ? Cum e să te duci noaptea la culcare știind că, undeva la Rahova sau la Jilava, te așteaptă, mai devreme sau mai târziu, colegul de la Steaua, gata oricând să-ți descrie din realitățile lumii de dincolo ? Cum e să te trezești dimineața, să privești soarele, și să realizezi că vor urma zile în care-l vei vedea doar în poze ?

Noi, domnule Copos, amărâții care scriem pe site-urile astea înapoiate, nu avem milioane, nu avem relații ca dumneavoastră și nici mii de firme. Suntem, cum spuneați și dumneavoastră, niște bădărani, niște neciopliți, niște rupți în cur, însă noi avem certitudinea că, dacă nu cumva vom muri în somn, vom vedea soarele și mâine, și poimâine, poate și luna viitoare, pe când în cazul dumneavoastră, totul e limitat.

Cât despre fotbal, acela este un alt domeniu în care driblați legea mai ceva ca Messi. Deocamdată ați dat de un Pepe, în persoana licenței, care v-a pus lat la pământ, însă nu disperați, Mitică vă poate salva și readuce în Liga 1.

Între timp, nu disperați și continuați-vă jocul numit ”vânzarea Rapidului”. Cristescu ăla chiar pare un ”cetățean turmentat” într-ale business-ului! Poate, poate, cu ceva noroc, scoateți și de-o ciorbă pentru Rada & compania care a mai rămas.

În ciuda acestei parodii create de domnul Copos, Rapid a continuat să joace fotbal:

Rezultate

Fundașul Voicu recunoștea într-un interviu că nu s-ar putea acomoda niciodată la o altă echipă decât Rapid. De ce ? Pentru că habar nu are cum e să primești bani în fiecare lună. În ciuda acestor condiții de-a dreptul mizere, cauzate de ”domnul” patron de mai sus, jucătorii Rapidului au avut un mini-retur mai mult decât onorabil. La un moment dat aveau  o serie de șapte partide fără eșec, lucru de-a dreptul inimaginabil pentru o echipă flămândă, dar nu de rezultate, ci de bani, și o echipă românească până la urmă. Locul 8, peste campioana intereselor, CFR, este un rezultat notabil.

Jucători

Toate vedetele de porțelan din tur, Goga, Duarte, Ilijoski etc au plecat, iar în locul lor au venit, de fapt au fost promovați de la echipa a II-a, jucători precum Martin, Vasile sau Ionița frățiorul de care nu a auzit nimeni. Spre surprinderea tuturor, aceștia nu s-au făcut de râs, ba dimpotrivă, au jucat mult peste așteptări și mult peste ceea ce jucau mercenarii din tur.

Antrenor

Dacă mâine ar veni Apocalipsa și ar lăsa un om în viață în Giulești, acela ar fi Marian Rada. Fie vreme rea, fie vreme și mai rea, acesta este mereu la datorie. Doamne ferește de un nou patron în Giulești și de o situație financiară excelentă că Rada imediat ar fi îndepărtat. Omul acesta este născut să ajute, să vindece, să scoată din groapă Rapidul.

 Barometrul presiunii blatului în Giulești

Lipsă semnal

UPDATE!

1. Rapid a fost salvat în ultimul moment de la retrogradare, de fapt semi-salvat întrucât vor avea de jucat un baraj pentru rămânerea în  Liga 1, împotriva celor de la Chiajna. E greu de spus care echipă e mai prăpădită, Rapid-ul ruptă-n fund de acțiunile domnului Copos sau Concordia Chiajna, slabă încă de la înființare.

2. Pentru a 3456-a oară, George Copos a vândut Rapidul. Noul Taher, Valvis, Gruia etc este unul pe nume Zamfir, prieten cu turmentatul de mai sus. Să fie într-un ceas bun, dar ieftin, altfel Copos nu va semna!

Rapid Retroliga

foto: @ioanitoaia

Articolul precedentHalep revine cu o victorie pe zgură. Dulgheru revine în circuit după două luni de pauză!
Articolul următorTop 10 cele mai scumpe transferuri din istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here