RetroLiga 1! FC Vaslui, greu la deal cu boii mici!

0
1748

VASLUI

De-a lungul istoriei, agricultorii și țăranii români s-au dovedit a fi de departe categoriile cele mai inteligente  din România. Fie că au avut de a face cu răscoale, revoluții de amploare, războaie civile sau conflicte internaționale, aceștia au dovedit în toate cazurile o înțelepciune remarcabilă. Ei bine, după secole bune de la demonstrațiile lor de valoare, ajungem și în mileniul III, în Republica Vaslui, acolo unde dăm de excepția care confirmă regula.

Patronul celor de la FC Vaslui, căci despre el este vorba, celebrul grânar al Moldovei, Adrian Porumboiu, a început să facă de râs această breaslă a agricultorilor. Ceea ce strămoșii lui au reușit în istorie, cu mâinile goale și fără nicio resursă financiară, iată că liderul gliilor din Republica Vaslui nu reușește în prezent cu toate resursele la îndemână. Astfel, dacă agricultorii de odinioară și-au îndeplinit obiectivele, prin câștigarea unor drepturi și libertăți, a unor teritorii sau a unor funcții, urmașul lor din zilele noastre nu reușește să-și îndeplinească un obiectiv relativ ușor de atins: titlul în Liga 1.

Deși și-a adus în ultimii ani jucători și antrenori cu salarii imense, liderul cucuruzului din Vaslui nu ne poate arăta nici azi medalia de campion. Cauzele pentru care seceta de trofee lovește Republica Vaslui sunt multiple și duc toate către acest individ. În ciuda faptului că acesta caută scuze pentru ratarea titlului în toate locurile posibile, principala vină pentru eșecurile echipei îi aparține exclusiv lui.

De la Dorinel Munteanu, Lopez Caro, Augosto Inacio, Marius Șumudică, Viorel Hizo și până la Gabi Balint, ”luminatul” patron moldovean s-a certat cu toată lumea, pentru ca mai apoi să apară pe sticlă să declare că ”ei” și nu ”el” sunt vinovații pentru ratarea obiectivelor.

În acest sezon lucrurile au stat la fel. Mai întâi l-a șutat pe Șumudică din Vaslui, considerându-l prea prost pentru funcția de antrenor, l-a adus pe Hizo, cu care se certase la cuțite inițial, s-a despărți și de Hizo, apoi l-a adus pe Balint. Acesta din urmă i-a câștigat multe meciuri, însă la final s-a despărțit și de Gabi. Cine e beat în toată această poveste ?

Până vine DNA-ul cu fiola, haideți să vedem ce a făcut echipa în acest retur:

Rezultate

Deși păreau o echipă care poate pune probleme Stelei în lupta pentru titlu, cel puțin probleme simbolice, Vasluiul s-a stins mai repede ca o lumânare sub apă. Au fost destule primele șase etape din mini-retur și echipa a ieșit din toate luptele. Ei voiau să pună probleme în lupta pentru titlu dar au ajuns să-i pună probleme lui Niculae de la Astra Giurgiu în lupta pentru numărul de antrenori instalați/demiși.

Jucători

Într-o atmosferă mai ceva ca la fermă sau ca pe un ogor cu cucuruz, normal că jucătorii se simt total distrași de la a juca fotbal. Iar dacă mai vorbim și de domnișoare precum Lucian Sânmărtean, un fotbalist care se supără și dacă-l mușcă un țânțar moldovenesc, e clar unde ajungem. Cât despre ceilalți jucători, mai nimic de notat. Dani Coman s-a supărat relativ devreme, Stanciu se grăbea să ajungă la Steaua, în timp ce Buhăescu făcea ce știe el mai bine: să rupă plasele adverse de la peluze!

Antrenori

Porumboiu l-a numit la Vaslui, pentru a 457-a oară, pe Viorel Hizo, însă nici el, marele președinte al Republicii Vaslui nu mai credea în capacitatea sibianului de a aduce pe calea cea dreaptă echipa. Drept dovadă au stat și rezultatele. Hizo nu mai poate, e bătrân la toate capitolele și așa a fost mereu. În locul acestuia a venit Gabi Balint, antrenor care, încet încet, avea să scoată echipa din mocirlă. Pe final însă, nea Adi a arătat încă o dată că între el și termenul ”intelect” nu prea sunt congruențe.

Acum, în Republica Vaslui a poposit marele, imensul, celebrul, inconfundabilul Ilie Stan, cunoscut în breasla sculelor din antrenorat ca ”ILIESTA MAGNIFICULUL”. Ce va reuși acesta este greu de preconizat, însă se anunță munci grele pe hotarele Vasluiului.

Barometrul presiunii blatului la Vaslui

Slabă recoltă de blaturi dinspre Vaslui!

FC Vaslui Retroliga

 

foto: @daninhodj

Articolul precedentWelbeck și Musa, jucători pentru care pământul e într-adevăr rotund!
Articolul următorSimona Halep câștigă la Budapesta al treilea titlu WTA în ultima lună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here