RetroLiga 1! FC Brașov, când ”Deșteaptă-te române” capătă sens!

0
988

niculae ionExistă un mare număr de români care critică aspru mesajul pe care îl conține imnul României, ”Deșteaptă-te române”. De la oameni simplii și până la așa-zisele elite, modele ale societății românești, cu toții critică acea ”deșteptare din somnul cel de moarte”. Poate că pentru o societate normală, în care ”deșteptarea” nu mai este necesară, imnul ar părea ridicol, însă vorbind de România, țara în care majoritatea populației reprezintă o adunătură de înapoiați mintal, mesajul lui Andrei Mureșanu este unul prefect. În politică, în economie, în cultură, în sport, românii au nevoie de o deșteptare masivă.

Revenind la sport, domeniul în care ne zbatem acum, un exemplu excepțional de deșteptare avem la FC Brașov, acolo unde Ioan Niculaie, Neculaie, Nicolaie, sau ceva de genul, poate primi liniștit premiul de ”deșteptatul anului”. Probabil că vă întrebați de ce ? Păi, e foarte simplu: și-a dat seama că Sorin Cîrțu este cel mai slab antrenor din istoria fotbalului. Ok, a făcut-o cam târziu, însă n-a prins somnul de moarte și și-a salvat echipa de la pieire. Cu Adrian Szabo pe bancă, un om modest, dar cu multe clase peste Sorincaccio ca tehnician, FC Brașov s-a relansat în campionat și, dacă nu era perioada neagră din tur, se găseau cu siguranță mult mai sus în clasament, poate chiar pe un loc de Europa.

În ciuda acestor ”escapade” de pe parcursul turului, echipa de sub Tâmpa a dat mereu impresia că poate mai mult, dar vrea extrem de puțin. Cine știe, poate va realiza și Nea Ioan că Urziceniul sau Oțelul nu au fost echipe mult mai valoroase decât Brașovul, ba dimpotrivă, și va ataca în sezonul viitor un loc mai conform cu realitatea.

Iată evoluția echipei din finalul sezonului:

Rezultate

Pentru a realiza forța brașovenilor este destul să privim singurele lor înfrângeri din acest retur: cu Steaua, Astra, Petrolul și Dinamo. De remarcat faptul că în ”Ștefan cel Mare”, deși au jucat în 10 oameni, au jucat mult mai bine decât Dinamo în 11 și ar fi meritat cel puțin un egal. Tot în acest mini-retur, brașovenii au învins la Pandurii, loc în care puțini au făcut-o, și au mai învins la Iași, acolo unde toată lumea se aștepta la ”circ”.

Jucători

Cu câțiva străini peste medie în lot, mulți tineri, dar și câțiva veterani, Brașovul a reprezentat o echipă foarte omogenă a acestui campionat. De la portarul Mutu, un tânăr care a explodat cu Steaua, până la Tutankamon Buga, echipa a funcționat excelent, practicând un fotbal plăcut telespectatorului.

Antrenor

În comparație cu apucăturile de junglă ale lui Sorin Cîrțu, Adrian Szabo a fost un adevărat domn. Atât în relație cu jucătorii, cu presa, cu arbitri, acesta s-a dovedit un profesionist remarcabil.

Barometrul presiunii blatului la Brașov!

Surprinzător sau nu, Brașovul nu ”s-a dăruit” așa cum era de așteptat. De exemplu, toți așteptau un SMS Iași – Brașov 1 sau Pandurii – Brașov 1, însă ardelenii au stat drepți peste tot și au câștigat.

FC Brasov Retroliga

foto: @ioanitoaia

 

Articolul precedentSteaua vinde cele mai scumpe tricouri de fotbal din lume
Articolul următorRomânii încep sezonul în Elveţia, Rusia şi Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here