RetroLiga 1! Eric și prietenii săi au salvat Gazul din nou!

0
838

ERICFinalul primelor 19 etape din Liga 1 a venit cu o adevărată lovitură de teatru la Mediaș. ”Gaz Metan se desparte de Cristi Pustai”. După șase ani în care a făcut din fotbal un sport îndrăgit pe malurile Târnavei Mari, profesorul lăsa Gazul pentru o nouă provocare: Pandurii Târgu Jiu. Iar matematicianul și-a făcut bine calculele, întrucât a dus echipa pe locul secund în campionat și i-a calificat pe gorjeni automat în Europa League. Cine știe, poate a doua oară va fi cu noroc pentru el și va prinde grupele.

Revenind la sondele noastre, trebuie să spunem că, paradoxal, Gazul nu a suferit deloc șocul plecării lui Pustai, ba dimpotrivă, cu Gigi Mulțescu pe bancă, cel mai talentat mercenar din Liga 1, echipa ardeleană a jucat mult mai ofensiv și mai spectaculos, salvându-se lejer de la o poziție rușinoasă în clasament.

Din păcate pentru Gaz Metan, nici ei nu au fost ocoliți de problemele financiare, acestea cauzând multe dispute între jucători/antrenori și conducere. Însuși Gigi Mulțescu a ieșit de multe ori în public cu acuze la adresa instabilității financiare a echipei. În final, păcă… atras de Dinamo, tehnicianul a acceptat oferta lui Negoiță și și-a pus ștreangul pentru sezonul viitor. Între timp, rămas fără tehnician, Horoba a dat iama în cutia cu jucării și l-a ales pe Cristi Dulca, un antrenor mai expirat ca laptele lui Jean Valvis.

Să lăsăm deocamdată viitorul și să vorbim 2-3 cuvinte de mini-returul lui 2012-2013:

Rezultate

După 21 de puncte în 19 runde cu Pustai, Gazul a făcut 25 în 15 cu Gigi Mulțescu și putea face mult mai multe dacă nu erau ”omernoși” în unele partide. Spre surprinderea tuturor, Horoba și-a abandonat frații de la Bistrița și i-a bătut ca pe covoare persane. Nu a făcut același lucru cu ”frații de zăcământ” de la Gaz Metan Severin și nici cu ”frații contemporani” de la Dinamo, cu care a mimat jjocul, cum ar pronunța nea Imi. Cel mai încins meci al Gazului a fost cel cu Petrolul, din ultima etapă a campionatului, atunci când s-au luptat ca la Mărăşti, Mărăşeşti și Oituz. Găzarii ardeleni au pierdut un lot întreg în acest meci, după ce Sebi Colțescu și-a adus din nou ”mitraliera anti-gaz”.

Jucători

Cu un Eric mult mai greu decât prevede legea, dar cel mai bun brazilian din România și un Bawab adeseori plictisit, dar mai talentat decât toți jucătorii din Liga 1 înmulțiți cu 10, Gazul a dat de multe ori impresia că poate mai mult.  Din păcate, unele momente ale altor jucători au tras echipa în jos. Rămâne de văzut ce aspect va avea echipa din sezonul viitor, unul care se anunță foarte greu.

Antrenor

Deși este un antrenor cu ”voce”, de multe ori cu un ton mult prea ridicat, Gigi Mulțescu este mult peste media antrenorilor români. Nu obișnuiește să petreacă mult timp la o echipă, fiind un fel de Ilie Dumitrescu, însă, spre deosebire de Mr. Tragedie, Mulțescu face treabă destul de bună acolo unde este angajat. Am văzut asta la Sportul, Petrolul, Astra și acum Gaz Metan. Boala lui se numește Dinamo, echipă la care a eșuat constant. Una peste alta alta, e mai bine să ai un Mulțescu coleric, decât un Florin Marin mort în cadă!

Barometrul presiunii blatului la Mediaș!

Presiune ridicată la meciurile cu tizul de la Severin, frații ardeleni de la Cluj și necăjiții de la Dinamo! Nea Gigi știe de ce!

gaz metan retroliga

foto: @ioanitoaia

Articolul precedentAndy Murray, primul britanic învingător la Wimbledon din 1936 încoace!
Articolul următorHalep revine cu o victorie pe zgură. Dulgheru revine în circuit după două luni de pauză!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here