RetroLiga 1! Dinamo, Premiul Nobel pentru pace!

0
1355

talnar cornelDespre Dinamo poți spune orice. Că sunt niște desculți, că au mai multe vânzătoare de semințe în tribune decât suporteri, că sunt loserii României în Europa, că au ”mijloace specifice” de câștigare a meciurilor (sursa: GC) sau că sunt cea mai inelară echipă a capitalei (vezi modul de ”umplere” a Arenei Naționale). Niciodată însă nu poți spune de Dinamo că este o ”echipă rea”, cel puțin așa ne-a zis cel mai greu antrenor din istoria clubului canin, Cornel Țălnar.

Pe 31 martie, după un chinuit 1-0 cu o Astra Giurgiu care uitase fotbalul pe Dunăre, Țălnar a făcut uitat grupul de comedie Vacanța Mare și a declarat, nici mai mult, nici mai puțin că, și acum vă rog să vă căutați pastilele: ”Spre bucuria mea și cinstea jucătorilor, Dinamo joacă fotbal, iar la ora asta cred că joacă cel mai bun fotbal din România”.

Ce mai e de zis în aceste condiții ? Respect pentru cei mai buni dintre cei buni…numai că ceva nu pușcă! Cum naiba joci tu cel mai bun fotbal din România când tu ești preșul tuturor echipelor din fruntea clasamentului, iar cu cei mici câștigi așa cum câștigi ? Dacă nea Cornel se referea la altceva când spunea ”cel mai bun fotbal” ? Poate vorbea de echipa păcii, care se lasă învinsă de ceilalți pentru binele sportului, un fel de sacrificiu canin.

Despre sacrificii și altele, în cele ce urmează:

Rezultate

Prima parte a mini-returului părea că ne înfățișează un Dinamo capabil de a ajunge din nou în Europa, locul în care se simte de decenii bune ca peștele-n nisipul Saharei. Era doar o iluzie, întrucât victoriile cu desculții nu le-au putut repeta în partidele cu echipele care contează. Au fost dominați clar de Petrolul, striviți de Pandurii, batjocoriți de Steaua și în final au devenit legați de glie la Vaslui. În final, locul 6, afară din Europa și multă bucurie în tabără lui Negoiță. Prietenii știu de ce!

Jucători

Este greu să emiți pretenții la o calificare în Europa atâta timp cât ai în lot copaci uscați precum Strătilă, Mușat, Dandea, Cristea, Scutaru sau Axente. Într-adevăr, la Dinamo există și un Alexe, un Dănciulescu sau un Luchin, însă sunt flori rare și adesea ofilite dacă nu sunt udate.

Antrenor

În lipsă de fonduri și rezultate, la Dinamo a venit un amărât pe bancă. Pe numele său Cornel Țălnar, acesta a ținut de umbră scaunului de antrenor în acest mini-retur. Chiar dacă la prima vedere era optimist și spera să continue la Dinamo și în sezonul viitor, acesta a fost șutat din ”Groapă” așa cum Jonny Wilkinson șutează un balon la rugby.

Barometrul presiunii blatului în ”Groapă”!

În lipsa unui obiectiv concret, ei fiind ”echipa păcii”, Dinamo a ”acaparat”, din reflex, meciul de la Bistrița. Cât despre parodia cu Hagi, aia e trecută la ”donații”.

Dinamo Retroliga

foto: @ioanitoaia

 

Articolul precedentLIVE TEXT: Rapid – Chiajna
Articolul următorTurul Franței ajunge pe Mont Ventoux

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here