RetroLiga 1! CS Severin, Jerry gospodarul și-a vândut ”măgarul” !

0
2155

Jerry Gane
După un tur de campionat în care au mizat pe un antrenor, Nicolo Napoli, mai expirat ca laptele lui Jean Valvis într-o zi caniculară de iulie, oltenii vestici s-au reorientat spre școala românească și l-au pus pe bancă pe Ionel ”Jerry” Gane, mult mai neexperimentat decât macaronar, dar, paradoxal, mult mai priceput într-ale meseriei. Dintr-o echipă frumoasă, dar cam inocentă din tur, Severinul s-a transformat într-o echipă ceva mai zgârcită cu fotbalul, însă mult mai inteligentă și mai grijulie cu punctele.

Povestea frumoasă a echipei fără stăpân din Severin a avut un final tragic, întrucât echipa a retrogradat, banii, mai mult ca sigur nu vor veni, iar cimitirul echipelor foste în Liga 1 pare că le-a deschis deja larg porțile. Nu-i bai, oltenii nu vor fi singuri în lumea de dincolo, acolo unde își pot face o ligă pe măsura lor alături de Unirea Urziceni, Voința Sibiu, Dunărea Giurgiu, CSM Reșita, Corvinul Hunedoara, FC Baia Mare, FC Olt și FCM Bacău.

De curând, Jerry Gane a rămas și fără ”material”, întrucât enigmaticii șefi i-au vândut și ultima mârțoagă de la echipă. Astfel, după Dandea în tur, de la Severin au mai plecat Asanovic, Hasanovic şi Neacşa, toți la Dinamo. Dacă aceștia vor fi niște armăsari de rasă, niște mârțoage de Liga B sau pur și simplu niște măgari de cursă lungă, dar mediocră, rămâne să vedem în toamnă!

Rezultate

Echipa lui Gane a pornit de la aceeași linie cu Gloria Bistrița, 12 puncte, însă spre deosebire de ardeleni care s-au oprit la 18, oltenii au ajuns undeva la 32 de puncte. Dacă ne uităm la prima echipă de deasupra liniei (nr. Ceahlăul), care a acumulat 34 de puncte, realizăm că Severinul, cu mai multă atenție la ”detalii”, se putea salva din punct de vedere matematic. Ar fi fost o salvare tristă, întrucât ei oricum nu aveau licență pentru sezonul viitor, însă măcar ”mureau” cu dreptatea în ogradă. Pentru că vorbeam de detalii, Severinul a înregistrat în acest mini-retur niște victorii cu cântec, printre care se remarcă un 2-0 cu Gaz Metan, un 2-0 cu Vaslui și două ”cireșe” pe tort: 3-1 la CFR Cluj și 4-3 la Viitorul Constanța.

Jucători 

În ciuda faptului că nu mai este nici măcar umbra jucătorului care uimea Liga1 prin execuțiile sale din perioada Universitatea Craiova, Florin Costea a făcut furori în această parte a campionatului la Severin. Cu 8 goluri marcate, omul cu creier din familia Costea a fost foarte aproape de a-și duce echipa deasupra liniei. Alături de el, la Severin au fost multe alte nume de răsunet din preistoria fotbalului intern, precum Dorel Stoica, Ovidiu Dănănae, Adrian Olah sau Vojislav Vranjkovic. Dintre cei enumerați, doar Dorel s-a remarcat cu un gol și o înjurătură, venite la pachet și îndreptate către fantomele din conducerea clublui. Nu, nu am jignit pe nimeni, fantome sunt pentru că nu a auzit nimeni de ei, nici măcar jucătorii în zi de salariu.

Antrenor

Promovarea lui Ionel Gane din translatorul lui Nicolo Napoli în antrenorul principal al Severinului  a însemnat ascensiunea echipei oltene. Prieten bun cu Rafa Benitez, Gane a încercat să-l copieze cât mai mult pe iberic, copiindu-i unele dintre caracteristici. Deocamdată a ajuns la partea cu diplomația, Gane fiind un tip destul de calm, opusul unui Șumudică.

Barometrul presiunii blatului la Severin! 

Când numești o echipă din fotbalul românesc ”inteligentă cu punctele” nu înseamnă neapărat că aceasta este una care și le ia 100% pe teren. Este și cazul Severinului, o echipă care, când a fost cazul, a scos maxim din ceva ce părea minim!

CFR Cluj – CS Severin 1-3! BPBL = 100% La Cluj se găsește multă șmecherie, dar și multă inteligență, însă la faza cu ”închirierea” punctelor către Severin, ”Arpi & Muri” au dat un greș de zile mari. Ei sperau că oltenii se vor salva și la anul..știți voi.

Viitorul – CS Severin 3-4! BPBL = 89% După ce au bătut pe Steaua și pe Dinamo mai ceva ca pe covoare, ”mânjii” lui Hagi au cedat cu 1 pauză/2 final în fața unui Severin deja decedat fotbalistic, dar nu și bookmakeristic.

Liga 1 CS Severin

foto: @ioanitoaia

Articolul precedentPreliminariile CM 2014! Etapă de ”vacanță” cu multe surprize!
Articolul următor“Leii” din Vercelli: De la glorie la anonimat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here