RetroLiga 1! Ceahlăul, salvat de la pierzanie de Super-Pinalti!

0
3277

super STEFAN

După baia din mocirlă a ultimelor episoade de RetroLiga1, sărim astăzi deasupra liniei până sub Pietricica. În loc de voie bună, dans, folcloriste, burți pline de bere și ceafă de porc, la Ceahlăul Piatra Neamț găsim doar tristețe, foarte multă tristețe. Echipa de odinioară, lipsită de grija zilei de mâine, s-a transformat într-o umbră care cerșește milă din poartă în poartă, însă porțile i s-au închis. Tata Jean ”a murit”, noua Cooperativă din Ardeal nu are Piatra Neamț pe axa ”prieteniei” și uite așa nea Pinalti a rămas singur și foarte neliniștit.

Din fericire, în Liga 1 există multe echipe pe care le învingi fără să ieși pe teren, astfel că echipa de sub Chietrișica s-a salvat în stil de mare echipă inteligentă a subsolului. Nici în noul sezon nu par a fi probleme pentru gașca lui Super-Pinalti, întrucât în Liga 1 își vor face loc săgeți, corone și prietini din Moldova, FC Botoșani, pe care-i rezolvi c-un cabernet și-o Sofia Vicoveanca dată la maxim în difuzoare.

Să vedem cum s-a prezentat echipa în mini-returul campionatului:

Rezultate

Dacă ne uităm pe harta rezultatelor Ceahlăului Piatra Neamț putem deduce simplu că această echipă este una dintre cele mai diluate echipe din istoria fotbalului. Nu degeaba erau ei alintați ca ABBA fotbalului românesc. Acum, că nu au retrogradat, sunt un fel de ABAB a rezultatelor. Niciodată nu dublează un rezultat, adică nu au două victorii, două egaluri sau două înfrângeri consecutive. Iată rezultatele lor: Eșec- Egal- Eșec- Egal- Victorie- Eșec- Victorie- Eșec- Victorie- Eșec- Egal. Singura ”dublă” a nemțenilor din acest mini-retur a venit pe final, atunci când se cam știau ”moartele” și ”îngropatele” campionatului. Ei au pierdut atunci cu Vaslui, acasă și Oțelul, din greșeală, în deplasare. Spun din greșeală întrucât în minutul 14 al acelui meci era deja 2-0 pentru moldovenii de sus și numai ”amatosismul” lui Astafei a stricat ”diluarea”.

Jucători

Ceahlăul este una dintre echipele fotbalului românesc care a dispus de cei mai urâți jucători ca nume din istoria fotbalului. După Axinia, Nohai și Purică, acum aceștia au o altă serie de nume horror, precum Golubovic, Onciu, Margină sau Forminte. În toată oastea de moldoveni, s-au integrat și jucători ceva mai exotici. Acest Golubovic a fost una dintre nălucile sezonului trecut. La fiecare gol marcat de bosniac, o săgeată străpungea inima fair-paly-ului.

Antrenori

Rezultatele echipei moldave erau atât de schimbătoare, că antrenorul Costel Enache nici nu le știa  la interviurile de după meci. Oricum, el nu avea nicio legătură cu ele. Pe final, pentru a părea că ”lor le pasă de salvarea echipei”, cei de la Ceahlăul l-au adus pe banca tehnică pe nemuritorul Viorel Hizo. Iar rezultatele au venit imediat: eșec la Galați cu acel 2-0 după un sfert de oră. În cele din urmă, cu chiu cu vai și cu mălai, echipa nemțeană s-a impus în fața decedaților de la SMS Failed Iași și s-a salvat.

Barometrul presiunii blatului la Piatra Neamț! 

Cu Gloria apusă, nici măcar lui Pinalti nu i-a mai ars de blaturi pe arii extinse. A mai făcut el câteva, însă doar pe alocuri:

Ceahlăul – Steaua 3-4! BPBL = 60% După ce au fost de nota 10 cu aplauze în partida cu Chelsea, cei de la Steaua s-au făcut de râsul curcilor la Piatra Neamț, acolo unde au primit (in)voluntar nu mai puțin de trei boabe mari și late.

Ceahlăul – FC Vaslui 0-2! BPBL=66% Nea Pinalti a demonstrat încă o dată, deși nu mai era nevoie, că înainte de sport e omenia între moldoveni și a încercat să-l împingă pe Porumboiu către Europa.

RetroLiga1 Ceahlaul

foto: @alex_tikitaka

Articolul precedentCel mai violent contact din istoria fotbalului feminin nord-american!
Articolul următorCopa Libertadores: Newell’s și Olimpia favorite pentru finală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here