RetroLiga 1! Astra Giurgiu, echipa casting-urilor de antrenori!

0
1212

niculae ioanÎn fotbalul românesc al mileniului III există fel și fel de oameni care țintesc recorduri care mai de care mai interesante. Unii vor să retrogradeze cât mai multe echipe, alții să aibă cât mai multe titluri din pușcărie, iar alții să dea cât mai multe țepe în afaceri. Există însă și un om, un foarte puternic om, cică de afaceri, pe nume Ioan Niculaie, care are pasiunea de a colecționa antrenori. Din 1996 de când patronează acest club, nea Nicu și-a trecut în palmares frumoasa și rotunda cifră de 30 de tehnicieni. De la Gabi Stan, Vasile Simionaș, Costică Ștefănescu, Marian Bondrea, Marin Dună, Valeriu Răchită, Florin Marin și până la Daniel Isăilă, acesta a colecționat o haită de antrenori.

Dintre cei 30 de mari antrenori impuși și demiși de-a lungul istoriei, cinci au fost instalați în sezonul 2012-2013. Astfel, Astra a început campionatul cu Bogdan Stelea, un habarnist, a continuat cu Gigi Mulțescu, a prelungit cu filozoful Sinescu, și-a bătut joc de Magiun Barbu și încă îl mai are pe ultimul, și chiar cel din urmă, Daniel Isăilă.

Toată această cincime a reușit totuși să ducă echipa, cu chiu cu vai, în Europa League. La un moment dat Astra părea că poate mai mult, însă la club există o nevăstuică, pe nume Dinu ”Vamă” Gheorghe, care nu doarme. Acesta din urmă, care nu a făcut nimic bun la viața lui în fotbal, și-a bătut joc de Gigi Mulțescu și de munca lui, una de-a dreptul astronomică pentru o echipă de pușcărie precum Astra, și l-a convins pe Nicolae să scape de tehnician.

Să revenim la prezentul simplu și trecutul apropiat:

Rezultate

Dintr-o echipă care părea a avea șanse chiar la primul loc, Astra a ajuns o ruină. Norocul ei s-a numit Gigi Mulțescu și rezultatele bune ale acestuia din turul campionatului. Dacă s-ar fi bazat pe evoluția din retur, giurgiuvenii ar fi ajuns mult în afara cupelor europene. Cele cinci înfrângeri au fost mult prea mult pentru o echipă cu pretenții, și numai Cupa câștigată de Petrolul le-a salvat locul european.

Jucători

Dacă nu te doare capul, nu te lega, sună un îndemn românesc. Ei bine, astralii, deși n-au avut dureri la debutul sezonului, s-au legat la cap cu George Florescu, un jucător care a luat mai multe cartonașe galbene și roșii decât minute jucate pentru echipa lui Isăilă. În rest, Astra și-a menținut vechea gardă: Takaiuki, Budescu, Fatai, Tembo etc.

Antrenori

Au început cu Sinescu, au continuat 90 de minute cu Magiun Barbu și au încheiat cu Isăilă, pe care l-am putea numi deja un adevărat Păsări-Lăți-Lungilă pentru performanța de a nu fi demis, încă. Aceștia au făcut fiecare câte ceva: Sinescu l-a surclasat pe Cornel Dinu la ”Mitul Peșterii”, Magiun a bătut drumul până la Mediaș, doar dus, iar Isăilă a calificat echipa în Europa League, mă rog, Petrolul a calificat-o, însă așa e frumos să zicem.

Barometrul presiunii blatului la Giurgiu

Astra Giurgiu poate primii liniștită premiul de ”Proasta Satului”, după un blat eșuat ca la carte. Este vorba de meciul cu CFR Cluj. După ce le-au dăruit calificarea în finala Cupei, girgiuvenii au așteptat cele trei puncte din campionat…puncte care au venit din părți!

Astra Retroliga

 

foto: @ioanitoaia

 

Articolul precedentTop 10 jucători germani în Serie A
Articolul următorChris Froome: Cel care a trișat e Armstrong, nu eu
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here