Retrocedam fotbalul? :)

4
451

Supararea suporterilor pe finantatorul Stelei a cunoscut o noua etapa dupa demiterea italianului Bergodi.Evenimentele ce au urmat intalnirii cu moldovenii din Tiraspol, au facut ca tot mai multe voci din randul sustinatorilor ros-albastri sa-l doreasca pe Becali “afara din Ghencea”.
.
In trecut, au existat cazuri cand un patron a fost inlaturat.
Iata ca BDF reaminteste unul din acele momente importante ce au marcat fotbalul romanesc dupa cel de-al doilea razboi mondial. Totul s-a intamplat pe fondul instalarii comunismului in Romania, periada in care mai multe cluburi de traditie au fost sterse din intrecerile sportive. Astfel, evenimentul istoric a avut loc in 1947, cand echipa Carmen
finanţată de celebrul industriaş Mociorniţă, a fost desfiinţată după ce a cucerit titlul, pentru a lăsa locul primului club militar din România: ASA (viitor CCA, ulterior Steaua)”.


Cine a fost Ion Mociornita (fostul patron al formatiei Carmen)?
Nascut in 1917 , a incetat din viata in octombrie 2005, Ion Mociornita(foto -alaturi de Rosette Mociornita si C.Coposu) a fost fiul industriasului roman interbelic Dumitru Mociornita.
De profesie avocat, a fost pasionat de fotbal, jucind si patronind echipa Carmen Bucuresti.
Pe 10 mai 1948 a fost arestat de autoritatile comuniste si incarcerat la Jilava, iar averea i-a fost confiscata.
..
Toate-s vechi si noi sunt toate!
.
– fotbalistii de care nu avea nevoie ii imprumuta la ATCT Tirgoviste;
– era si patron, si antrenor al echipei de fotbal Carmen Bucuresti;
– dispunea de o forta financiara importanta, el transferand cei mai buni jucatori din acea vreme;
– a fost mult mai bogat decit baronul Francisc Neumann;
– toti jucatorii il stiau de frica, luau pozitia de drepti in clipa in care aparea la antrenamente;
– in momentul cind Carmen a fost desfintata pentru a face loc clubului ASA Bucuresti (actuala Steaua), doi dintre jucatori, Bazil Marian si Valentin Stanescu au exclamat: „Bine ca am scapat de Mociornita!”
..
Cum Romania, in ultimii ani, se confrunta cu un adevarat fenomen al retrocedarilor, ce ati spune daca urmasii respectivei familii isi vor cere inapoi locul din prima liga? 🙂

Articolul precedentSă nu facem confuzii!
Articolul următorEurogoluri BDF: Messi în Racing Santander – Barcelona

4 COMENTARII

  1. nu va stiam blogul. foarte reusit, iar acest articol imi confirma impresia pe care mi-am facut-o dupa ce am ajuns aici urmarind adresele de la scandalul cu ivanovic Bravo

  2. Ma, finalul ca finalul, dar subiectul e altul. Adica "atunci s-a intamplat…poate se mai intampla inca o data ".Nu exista termen de comparatie. Atunci a fost rasa echipa Carmen din cauza schimbarii regimului. S-a schimbat tot. Acum…mai greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here