Pe 16 martie 2002, FC Basel juca un meci amical cu selecționata olimpică a Egiptului (U23). După pauză, la scorul de 1-1, în echipa egiptenilor a fost introdus pe teren un jucător de 19 ani. Numele lui: Mohamed Salah!
Foto: tageswoche.ch
În cele 45 de minute cât a avut la dispoziție, Salah a marcat două goluri iar egiptenii au câștigat cu 4-3.
Foto: tageswoche.ch
După meci, Salah a fost invitat să mai stea în Basel o săptămână, timp în care a participat la antrenamentele echipei. Oficialii elvețieni au fost impresionați de egiptean astfel că pe 15 june, Mohamed Salah semna un contract cu echipa din Basel pe 4 ani. După doar 8 zile, mai exact pe 23 iunie, egipteanul debuta pentru Basel într-un amical cu FCSB. Roș-albaștri conduceau cu 2-0 după 16 minute (Rusescu min. 14; Rocha min. 16). Mohamed Salah reușea să marcheze la debut după 23 de minute în tricoul lui Basel. Elvețienii au pierdut acel meci cu 4-2 însă egipteanul a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren.
Foto: bleacherreport.com

Salah a jucat două sezoane la FC Basel marcând 9 goluri în 47 de meciuri în perioada 2012-2014.

Pe 26 ianuarie, Mohamed Salah devenea primul jucător egiptean din istoria echipei Chelsea, londonezii plătind 11 milioane de lire sterline în schimbul său celor de la Basel. Nu a reușit să se impună la Chelsea, astfel că a fost împrumutat mai întâi la Fiorentina pentru ca apoi să ajungă la AS Roma, echipă pentru care a marcat 15 goluri fiind și golgeterul echipei. Echipa din capitala Italiei l-au transferat definitiv pe egiptean pe 3 august 2016. Evoluția bună a lui Salah a atras atenția multor cluburi puternice însă în cele din urmă a ajuns înapoi în Anglia. Liverpool plătea romanilor 42 de milioane de euro în schimbul egipteanului.
Astăzi, Mohamed Salah este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. În 2018, egipteanul a terminat pe locul 6 în clasamentul Balonului de Aur.
Articolul precedent#PronoLiga1! Nicio schimbare în fruntea clasamentului! Încă o MEGA-Etapă la orizont: etapele 37 și 38
Articolul următorCronica etapei. Final de Playoff cu deznodământ previzibil: U Craiova, OUT de pe podium

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here