Regula U21 | Până la ce vârstă au voie să joace jucătorii în competiție?

0
8874

Campionatul European de Tineret de anul viitor va fi găzduit de Italia. Tragerile la sorți din data de 23 noiembrie 2018 vor împărți cele 12 echipe calificate în 3 grupe. Ronia mai are nevoie de un singur punct din partida cu Liechtenstein, programată marți, 16 octombrie, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, pentru a se califica.

O parte din actualii jucători au împlinit deja vârsta de 22 de ani (G. Puşcaş, F. Ștefan, M. Butean, A. Rus, C. Căbuz), iar unii au deja 21 de ani (I. Radu, A. Cicâldău, D. Nedelcu, A. Ivan) și lumea se întreabă dacă aceștia vor putea evolua la EURO 2019.

Nu va fi un caz special. Să îl reamintim pe Juan Mata, care în 2011 a jucat pentru echipa câștigătoare și a mai fost ales și cel mai bun jucător al turneului. A câștigat cu Spania, Europeanul de Tineret la vârsta de 23 de ani.

Regula FIFA spune că doar jucătorii sub vârsta de 21 de ani se pot înscrie pe lista pentru calificările campionatelor ce urmează, iar asta nu afectează fazele finale ale competiției. Astfel că, 2 ani mai târziu, jucătorii cresc destul de mult și pot evolua chiar și la vârsta de 23 de ani.

În concluzie, vârsta nu este o problemă și echipa noastră poate evolua și câștiga trofeul în actuala formula la evenimentul de anul viitor. Hai România!

Articolul precedentAcademiile de fotbal sunt o investiție pe termen lung
Articolul următorGalerie foto: F.C. Universitatea Cluj 6-1 Dacia Unirea Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here